Numan Kurtulmuş'tan emekli maaşlarına zam açıklaması

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş'tan emekli maaşlarına zam açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili "Yüzde 40 seviyelerinde olacağını düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Dünya ekonomisinin uzun yıllardır böyle bir krizle karşılaşmadığını belirten Kurtulmuş “Türkiye, ekonomideki karşılaştığı zorlukları aşmak için gayret ediyor. Döviz fiyatlarındaki iniş çıkışlar ve enflasyon üzerinde yoğunlaşıyoruz. Vatandaşlarımızın gelir seviyesini daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz. Vergilerden vaz geçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl enerji ve akaryakıtta vatandaşımıza doğrudan destek verdik. Enerji giderlerin yaklaşık yüzde 75'i devlet tarafından karşılandı” dedi.

YÜZDE 40 ZAM BEKLENTİSİ

Emeklilerin ve çalışanların alım güçlerini yukarıya çekeceklerini belirten Kurtulmuş, "İlgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek." dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Kurtulmuş'un memur ve emeklilere yapılacak zam oranına dair açıklamaları asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 40 civarında bir zam yapılacağı olarak algılanınca, Kurtulmuş, "Bunu düzeltmek lazım. Memur ve emekli çalışanlarına dair yaklaşık yüzde 40 civarında biraz aşağı olur biraz yukarı olur, bir iyileştirme yapılabilir Temmuz'da. Asgari ücretliyle ilgili olarak ise bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisne karar verilir ve sonunda o uygulanır.  O konuda aman yurttaşlarımız kesin bir beklenti içerisine girmesin. Konuyu yanlış anlayan arkadaşlarımızın düzeltmesini istirham ederim. Yanlış bir algı oluşturmak istemeyiz." diyerek konuya açıklık getirdi.

"ALIM GÜCÜ PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Enflasyon hakkında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş; "Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: Vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. Orta vadede tarımsal alanların daha fazla ekilmesini sağlamak. Tarım Bakanımız bu açıklamayı yaptı. Tarımsal ürünlerdeki fiyatların aşağı çekilmesi. Dar ve orta gelirli vatandaşımızın daha rahat konut alabilmelerini sağlamak için sadece kredi değil, aynı zamanda ucuz arsa üretimi düzenlemelerinin yapılması. Bunlarla ilgili çok titiz çalışmalar yapılıyor. Yakın planda ailelerin alım gücünü arttıracak tedbirleri temin etmemiz lazım." dedi ve ekledi...

"BU YAZ İTİBARİYLE RAHATLAMAYI HİSSEDECEĞİZ"

"Dengeleri bozmadan tedbirleri alıyoruz. Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı, ondan sonraki dönemde baz etkisiyle daha kalıcı bir rahatlamayı hissedeceğiz. Kuruvaziyer turizmiyle ilgili olarak uzun süre yakalamadığımız rakamları yakalamışız. İstanbul ve Antalya'da otellerin büyük doluluk yaşadığını görüyoruz. Yaz aylarıyla birlikte tarım ürünleri aşağı doğru seyretmeye başladı. Hiçbir şekilde biz pandemi sürecinin başından itibaren tedarik zincirlerini kırdırmadık. Türkiye'de herhangi bir mal yok satmadı. Pahalı oldu, oynaklık oldu ama sonuç itibariyle tedarik zincirleri kırılmadı."

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...