Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi: Fiyat istikrarı ve tasarruf vurgusu

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi: Fiyat istikrarı ve tasarruf vurgusu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2025 dönemi yatırım programıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımladı. Yatırımlarda dikkate alınacak 2023 yılı ortalama kur değeri 21,5 TL olarak açıklanırken, kamuda yeni araç alımına zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2023-2025 dönemi yatırım programı hazırlıkları genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, cari işlemler açığını azaltmak, mali disiplini daha da güçlendirmenin temel öncelikler olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların, hedeflenen politikalara azami oranda katkı sağlayacak şekilde tahsisi ve verimli kullanımının temel ilke olacağı belirtildi.

Genelgeye göre 2023 yılı yatırım programı hazırlıklarında 2023-2025 dönemi orta vadeli programda yer alan amaçlar, politikalar, öncelikler ve mali çerçeve esas alınacak.

Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2023 yılı yatırım programına yeni proje alınmayacak. Ekonomide katma değer artışına ve vatandaşların acil ihtiyaçlarına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek.

ÖDENEK TAVANLARI BELLİ OLDU: ASLAN PAYI SAĞLIĞA

Genelge ile kamu kurumlarını 2023-2025 dönemi ödenek teklif tavanları da belli oldu.

2023 yılı için ey yüksek ödenek tavanı 60,4 milyar lira ile Sağlık Bakanlığı'na ayrıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 46 milyar lira, Milli Eğitim Bakanlığı 39,9 milyar lira olacak.

2023 DOLAR KURU ORTALAMASI 21,5

Yatırımlarda dikkate alınacak 2023 yılı ortalama kur değeri 1 ABD doları 21,5 TL olacak.

KAMUDA TAŞIT ALIMINA SINIRLAMA

Kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı sadece zorunlu hallerde yapılacak.

Kamu hizmet binalarına ödenek ayrılması, sadece inşaası önemli ölçüde tamamlanmış olanlar için yapılacak.

İNŞAAT SÜRESİ 3 YILI GEÇMEYECEK

Yeni hizmet binası projesi teklifleri, sadece zorunlu hallerde yapılacak.

Yeni bina teklifleri, yapım süresi 3 yılı geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...