Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD’nin UCM’ye yaptırım girişimine tepki: Kendilerini hukuktan üstün görüyorlar

ABD’nin UCM’ye yaptırım girişimine tepki: Kendilerini hukuktan üstün görüyorlar
Başlık ResmiABD’nin UCM’ye yaptirim girisimine tepki: Kendilerini hukuktan üstün görüyorlar

ABD Temsilciler Meclisi, UCM'ye yaptırım öngören bir tasarıyı kabul ederken kararın yankıları ise sürüyor. Kararı değerlendiren Doç. Dr. Hakan Erkiner, "ABD bir süre önce İran meselesinde de Türkiye’ye karşı aynı şeyi yaptı. Amerika kendisini herkesten, uluslararası hukuktan üstün görüyor" dedi.

Kaydet
a- | +A

Yeşim Eraslan / ANKARA - ABD Temsilciler Meclisi, İsrail yönetimi ile ilgili tutuklama talebi sonrası Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) yaptırım öngören tasarıyı kabul etti. Cumhuriyetçi Parti tarafından önerilen tasarı kanunlaşırsa UCM yetkililerinin ABD vizeleri iptal edilecek, ülkeye girişleri engellenecek. Sürekli yargı bağımsızlığı vurgusu yapan Washington’un bu çifte standartlı tutumu ise tepki çekti.

BAKMADAN GEÇME
Yeni Kaledonya’da can kaybı yükseldi! Fransız ve ABD silahları kullanıldı
HABER

Yeni Kaledonya’da can kaybı yükseldi! Fransız ve ABD silahları kullanıldı

Kararı gazetemize değerlendiren milletlerarası hukuku uzmanı Doç. Dr. Hakan Erkiner “ABD bir süre önce İran meselesinde de Türkiye’ye karşı aynı şeyi yaptı. Amerika kendisini herkesten, uluslararası hukuktan üstün görüyor. Kendi kararlarını dünyaya dayatmaya çalışıyor. Hiçbir yerde yapamasa bile bunu ABD toprakları içerisinde yapıyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Normandiya
HABER

Normandiya'da 3. dünya savaşı çıkaracak sözler! Biden, Putin'i hedef aldı

Erkiner, UCM’nin Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında yakalama kararı verdiğinde ABD’den hiçbir eleştiri gelmediğini belirterek “Ceza mahkemesi, Ukrayna için kullandığı yetkisini bu defa Gazze’de uyguladı. Ukrayna olunca ses yok ama Gazze ile ilgili karar alınınca tepki veriliyor. Bu ikiyüzlülük, çifte standart” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.