Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Saygın bir Türk kimliği inşaa ettik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Saygın bir Türk kimliği inşaa ettik

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Emirdağ'da Gurbetçi Festivali'ne katıldı. Festivalde konuşan Göktaş, "Biz bugün, milli ve manevi değerlerimizle bütün dünyada çalışkan ve saygın bir Türk kimliği inşa ettik" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen 16. Emirdağ Gurbetçi Festivali'nde, gurbetçi bir ailenin evladı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gurbetçilerin vatan hasretini çok iyi anladığını ifade eden Göktaş, şöyle konuştu:

"Bizi, Türkiye'deki kardeşlerden hiç ayırmadan her fırsatta dile getirmiştir. Cumhurbaşkanı, bütün Türk milletinde tazelediği birlik ruhu, yurt dışındaki yaşam kalitemizi yükseltmiş, öz güvenimizi artırmıştır. Artık yurt dışında gezdiğinizde 'ben Türküm' demekten gurur duyuyorsunuz, biliyorum. Yurt dışında yaşayan dostlar ülkemizin en kıymetli temsilcileridir. Her biri, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine vefalı. Biz bu vefayı, 15 Temmuz direnişinde gördüğümüz gibi 6 Şubat depremlerinde de gördük. Uzak ülkelerde olsalar da depremden etkilenen şehirlerin ihtiyaçlarıyla çok yakından ilgilendiniz. Manevi desteğinizin yanı sıra yardımlarda bulundunuz. Tırlar dolusu yardım getirdiniz. Bugün depremin 6. ayını yaşıyoruz. 6 ay geçti ama biz onları asla unutmadık, unutmayacağız. Her zaman devletimiz var gücüyle o vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Her geçen gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak depolara gelen sizin yardımlarınızı vatandaşlara, depremzedelerimize ulaştırdık."

Bakan Göktaş, "2023 genel seçimlerinde varlığınızı yakından hissettik. Cumhurbaşkanı önderliğinde gurbetçi kardeşlere sunduğumuz imkanlar takdir görmüş, oluşan memnuniyet seçim sonuçlarına yansımıştır. Yurt dışında yaşayan Türkler ayrıca bulundukları ülkelerden ana vatanlarına baktıklarında, Türkiye'nin gelişim çizgisini çok iyi değerlendirebilmektedir. Bu anlamda uluslararası arenada ülkenin artan itibarını açık ve net olarak görebilmektedirler." diye konuştu.

'YURT DIŞINDA 6,5 MİLYONU AŞKIN GURBETÇİ VAR'

 Göktaş, şu an yurt dışında 6,5 milyonu aşkın vatandaş yaşadığını söyledi.

Vatandaşların kimi zaman yaşadıkları ülkelerde birtakım haksızlıklarla uğrayabildiğini söyleyen Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef 21. yüzyılda hala, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi konular, Avrupa ülkelerinin gündeminde yer alıyor. Bu konular Batılı ülkelerde yaşayan Müslümanların hayatını zorlaştırmaya devam ediyor. Göç alan ülkelerin ortak hassasiyetiyle bu sorunların aşılabileceğini, dünyanın daha yaşanabilir bir yer haline geleceğini düşünüyoruz. Nitekim göç konusunda biz Türkiye olarak, insan odaklı siyasetle tüm dünyaya örnek olduğumuza inanıyoruz. Bu ülkede yaşayan herkese, insanlık onuruna yakışan bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. Benzer şekilde, Türklerin yurt dışı yaşamının iyileşmesinde ve ayrımcılıkla mücadelede, ev sahibi ülkelerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin gelişim çizgisi şüphesiz Avrupa'da yaşayan vatandaşların da göğsünü kabartıyor. Türkiye'nin artan gücü yurt dışında yaşayan Türkler için attığımız somut adımlara da yansıyor."

Mahinur Özdemir Göktaş, 2012'den itibaren Avrupalı Türklerin, yaşadıkları ülkelerde, Türkiye'deki seçimler için oy kullanabildiğini ifade ederek, bu adımla, uzaklardaki vatandaşlarla bağın korunduğunu, kader ortaklığının devam ettiğini de vurguladı.

Yurt dışındaki aile ataşeliklerinin sayısını da artırdıklarını söyleyen Göktaş, bakanlık olarak Almanya, Berlin Büyükelçiliğinde Düsseldorf, Hamburg, Köln ve Stuttgart başkonsolosluklarında ataşelikler olduğunu belirtti.

Fransa ve Belçika'da da aile ataşeliği kurmayı hedeflediklerini bildiren Göktaş, vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesi ve sorunlarının daha kolay çözülmesi için gerekli tüm rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunduklarını vurguladı.

"SAYGIN BİR TÜRK KİMLİĞİ İNŞAA ETTİK"

Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlar için hizmetleri ulaşabilir hale getirip "uzakları yakın ettiklerini" ifade eden Göktaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz gurbetçilerin aşina olduğu üzere evlerimiz memleketimiz, ailelerimiz milletimizdir. Ben şuna yürekten inanıyorum ki yurt dışında yaşayan vatandaşların başarısının sırrı aile ilişkilerinde saklıdır. Güçlü birey, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkemiz, ülkemizle sınırlı kalmıyor, dünyanın her yerinde gücümüze güç katıyor. Biz bugün, milli ve manevi değerlerimizle bütün dünyada çalışkan ve saygın bir Türk kimliği inşa ettik. Bu başarıya ulaşmamızda aile bağlarımızın etkisi çok büyüktür. Ailelerimizle birlikte, vatan aşkımız da bize çok yol aldırmıştır. Hatta ilk gidenler çok iyi hatırlar, aile büyüklerimiz değerlerimizi korumak adına evle iş arasında bir hayat sürmüşlerdir. Şimdi ise Avrupa'nın birçok şehrinde o değerlerin gücüyle beslenen, öz güveni yüksek bir Türk nesli yetişmektedir."

"BAŞARI HİKAYESİ"

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren de Emirdağ'dan 60 yıl önce bir traktör parası, tarla parası kazanıp ailesinin geçimini sağlamak için dilini, kültürünü bilmediği topraklara giden insanların Avrupa'da başarı hikayesi yazdığını, bu fedakar insanların Avrupa'da çok zor işlerde çalıştığını anlattı.

Abdullah Eren, "Siyasal katılım. Bulunduğumuz ülkelerdeki seçimlere katılmak en az Türkiye'deki seçimlere katılmak kadar bizim için önemli. Siyasal katılımı önemseyeceğiz ki oralarda karar alma mekanizmalarına daha çok tesir edelim. Yine, evlatlarımızın Türkçeyi ve Türk kültürünü yaşatmaları için ailelere çok büyük bir görev düşüyor. Ben bu şuurda, bu bilinçte bir Avrupalı Türk kimliği olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı.

Programda, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu da konuşma yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...