Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ankara’dan Rumları silahlandıran ABD’ye tepki: Gerekeni yapacağız

Ankara’dan Rumları silahlandıran ABD’ye tepki: Gerekeni yapacağız
Fotoğraf Başlığı Ankara’dan Rumlari silahlandiran ABD’ye tepki: Gerekeni yapacagiz

ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını yeniden uzatmasına Ankara’dan tepki geldi.

Kaydet
a- | +A

Söz konusu gelişmenin Ada’daki istikrarı bozmaya yönelik bir girişim olduğunun vurgulandığı Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ABD’nin, Eylül 2020’de GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022’de kapsamını genişlettiği ve 2023’te uzattığı kararı, 1 Ekim 2024 itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağını duyurduğu hatırlatıldı.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesine tepki gösterdi
HABER

Türkiye, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesine tepki gösterdi

"BÖLGEDEKİ HASSAS DENGELERE ZARAR VERECEKTİR"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamada kayıtlı görüşlere iştirak edildiği belirtilerek şunlar kaydedildi: “Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir. GKRY’nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında, KKTC’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıracak her türlü önlemi alacağına inanıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME
KKTC
HABER

KKTC'ye İsrail kuşatması! ABD ve İngiltere işgal için düğmeye bastı

"RUM TARAFI PROVOKASYONLARA BAŞLAYACAKTIR"

Siyasi uzmanlar ise, ABD’nin bu aldığı kararın Yunanistan ve Rum kesimini cesaretlendirdiğine dikkat çekerek, “Doğu Akdeniz’deki gerilim sürekli artarken böyle bir kararın alınması gerilimin daha da artmasına yol açacak. Rum tarafı bu karardan sonra Yunan tarafı gibi bölgede provokasyonlara başlayacaktır” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.