Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Askerî hekimliğe ince ayar

Askerî hekimliğe ince ayar
Başlık ResmiAskerî hekimlige ince ayar

GATA’nın fakülte bölümü, TSK’nın hekimlik ihtiyacına uygun eğitimler verecek ve buna göre yapılanacak

Kaydet
a- | +A

Yücel KAYAOĞLU - GATA ile askerî hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından, savaş ve olağanüstü hâllerde verilecek sağlık hizmeti için ‘ince ayar içeren’ yeni bir çalışma yapılıyor. GATA’nın sadece hastane bölümünün Sağlık Bakanlığına devredildiğini, tıp fakültesi bölümünün ise sağlık bilimlerine bağlandığını hatırlatan MSB yetkilileri, ihtiyaç duyulan dallarla ilgili bölümlerin sağlık bilimleri fakültesinde açılacağını dile getiriyor. Ayrıca, yapılan çalışma kapsamında askerî öğrencilerin normal tıp fakültelerinde eğitimlerini sürdürmeleri de gündeme geldi. Bakanlık yetkilileri, “Şu anda hukuk, mühendislik ya da başka bir bölümde askerî öğrenci nasıl eğitim alıyorsa, tıp fakültelerinde de aynı eğitim alabilecek” dedi.

Yetkililer, yeni düzenleme hakkında şu bilgileri verdi: “GATA’nın fakülte bölümü, TSK’nın hekimlik ihtiyacına uygun eğitimler verecek ve buna göre yapılanacak. GATA, Numune Hastanesi ile aynı hizmeti vermeyecek sonuçta. Diyelim ki savaş durumu var. Bu hekimlerin savaş hekimi gibi çalışması gerekiyor. Yani bir anlamda ince bir ayar yapılacak. GATA’nın savaş hallerinde veya olağanüstü hallerde vereceği hizmetlere yönelik özel bir düzenleme olacak. Ayrıca, askerî birliklerdeki sağlık hizmetleri için, askerliğini yapmakta olan doktorlardan istifade edilmesi diye bir düşünce var.”

Bakanlık yetkilileri, askerî gemilerdeki sağlık hizmetlerinin nasıl ve kim tarafından verileceğine ilişkin çalışma da yapıldığını dile getirdi. Askerî tıp eğitimi almayan bir doktorun bu hizmeti vermesinin zor olacağını ifade eden kaynaklar, “Devlet hastanesinden bir doktoru gemiye gönderdiğimizde bu doktor gemide aylarca kalacak mı? Veya askerî rütbeli doktorların, başına devlet hastanesinden bir doktor atandığında oradaki hiyerarşi nasıl olacak? Bu konuların netleştirmeye ihtiyaç var. Şu anda onun çalışması yapılıyor” diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.