Ayhan Bora Kaplan'ın arkadaşı itirafçı oldu! Her şey tezgahtarlıkla başlamış

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
- Güncelleme:
Ayhan Bora Kaplan'ın arkadaşı itirafçı oldu! Her şey tezgahtarlıkla başlamış

Gündem Haberleri  / Hürriyet

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve adamları, örgüte yönelik operasyonla tutuklanmıştı. Hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istenen Kaplan'ın çocukluk arkadaşı Erhan G. itirafçı oldu. Erhan G., "Kaplan eskiden tezgahtardı, mal varlığı yoktu. Şimdi uyuşturucu ticaretinden elde ettiği büyük bir serveti var." dedi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün içerisinde 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına 15 Nisan'da başlanacak. 15 Nisan ile 19 Nisan arasında görülecek duruşmalar Sincan Cezaevi Kampüsünde gerçekleştirilecek.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ 2'ŞER KEZ MÜEBBETİ İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Koyuncu, Ayaş, Savaş, Keskin ve Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.

Diğer 55 sanık içinse çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmişti.

"TEZGAHTARLIK YAPARDI"

Öte yandan tutuklu bulunan Kaplan'ın çocukluk arkadaşı Erhan G. itirafçı olarak 9 sayfalık ifade verdi. Erhan G. şunları söyledi: “Kaplan’ın geçmişte hiçbir mal varlığı yoktu, geçimini tezgâhtarlıktan sağlardı. Bugün sayamayacağım kadar serveti var, lüks bir hayat yaşıyordu. Uyuşturucu ticaretiyle başlayan serüveni onu bu noktaya getirdi.

"UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPIYORDU"

Kaplan ayrıca 2011-2012 yılları arasında K... Şeker Fabrikası Müdürü V.Ö. ile birlikte de uyuşturucu ticareti yapıyordu. Kahramankazan ilçesinde Kaplan’ın silahlarını sakladığı yeri vardı. Ankara İncek’te 4 katlı lüks villaları var. Bu villaları da masaj salonu ve kadın ticaretinde kullanır. Şu anda cezaevinde hayati tehlikem var, cezaevimin değiştirilmesini istiyorum."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...