AYM 'ek maaş' iptalinin gerekçesini açıkladı: Maaş farkı huzursuzluğa sebep olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AYM 'ek maaş' iptalinin gerekçesini açıkladı: Maaş farkı huzursuzluğa sebep olacak

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yargıtay ve Danıştay üyelerine ek zam düzenlemesinin iptal gerekçesi açıklandı. Gerekçede, hakimlik teminatı bakımından farklılıkları bulunmayan birinci sınıf hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay üyeleri arasında çalışma barışını bozacak düzeyde olduğu belirtildi.

Haber Merkezi ANKARA - Anayasa Mahkemesi  ile Yargıtay arasında yaşanan Can Atalay krizinin sebeplerinden birinin, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarının artırılmasını öngören yasanın AYM tarafından iptal edilmesi olduğu iddia edilmişti. AYM,  iptal ettiği bu düzenlemenin gerekçesini yayınladı. Gerekçede, ek tazminatın, birinci sınıf hâkim ve savcılar aleyhine önemli ölçüde gelir farkı meydana getirdiğine dikkat çekildi ve “Bu durum, mahkemeler arasında yargı hizmetinin yerine getirilmesinde huzursuzluk ve kırgınlığa sebep olacak niteliktedir. Ek tazminat farklılığı, birinci sınıf hâkim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay üyeleri arasında çalışma barışını bozacak düzeyde olup, orantılı olduğu söylenemez” denildi. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...