Bakan Varank'tan muhalefete Togg eleştirisi: Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli otomobil Togg'u eleştiren muhalefete sert tepki gösterdi. Bakan Varank, "Siz bu arabaları İtalya'dan gizlice getiriyorsunuz.' diyorlar. O kadar cahiller ki Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte İzmir'de oto galerilerinin bulunduğu Otokent'te esnafla bir araya geldi.

"MUHALEFET TOGG FABRİKASINI İTALYA'DA ZANNEDİYOR"

21 senedir Türkiye'yi hak ettiği yatırımlarla buluşturmanın derdinde olduklarını söyleyen Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin otomobilini yapacağız" dediğinde muhalefetin söylemlerini hatırlattı. Varank, "Dediler ki 'Siz bizi kandırıyorsunuz bunun fabrikası nerede?' Fabrikasını kurduk, dediler ki 'Bunun üretim bantları yok, siz bizi kandırıyorsunuz.' Araçları piyasaya çıkardık, yollarda gezmeye başladı. Dediler ki 'Bu araba 2 milyondan aşağı olmaz. Bunu kimse satın almaz.' 177 bin vatandaşımız 60 bin lira kapora verdi, ön sipariş verdi. Şimdi ne diyorlar biliyor musunuz 'Siz bu arabaları İtalya'dan gizlice getiriyorsunuz.' O kadar cahiller ki Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'tan muhalefete Togg eleştirisi: Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre bu hizmet kervanını sürdürmenin yolunun 14 Mayıs'tan geçtiğini dile getiren Varank, bu seçimde sürekli proje ve yatırım yapanlarla bunları kötüleyenler arasında bir tercih yapılacağını dile getirdi.

Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyorlar biliyor musunuz, 'Türkiye'nin otomobilini yaptınız ama bu karın doyuruyor mu?' diyorlar. Ya el insaf, o fabrikada çalışan binlerce insan, bu şirketlere tedarikçi olan binlerce insan, orada oluşan ekonomiden, insanların tabii ki karnı doyuyor. İnsanlar evlerine ekmek götürüyor ama bunlara kalsa TCG Anadolu olmasın, hiçbir proje olmasın, İzmir-İstanbul otobanı olmasın, şehir hastanesi olmasın, bunların aklına uysaydık, bunların herhangi biri olur muydu?"

KİM BU BAYRAKTAN YANA BİR BAKIN

İzmir'de başta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere AK Parti'nin çok değerli isimlerinin milletvekili adayı olduğunu belirten Varank, "Bir de muhalefetin listelerini lütfen karşılaştırın. Kim bu ay-yıldızlı al bayraktan yana, kim bu ülkede icraatlar yapmış, bu ülkeye hizmet etmiş? Kim de bu ülkeyi karıştırmaktan yana, mikserlikten yana, şu listeleri bir inceleyin. Ondan sonra kararınızı verin diyoruz." diye konuştu.

Öte yandan programda Togg ile deneme sürüşü yapanlarla da görüşen Bakan Varank, bu aracın Türk milletinin bir eseri olduğuna işaret ederek, "Biz kendimize inanırsak, güvenirsek bir ve beraber olursak evelallah bu ülkenin yapamayacağı hiçbir şey olmaz diyoruz. Karada Togg'u yaparız, denizde TCG Anadolu'yu yaparız, havada Hürjet'i, Kızılelma'yı yaparız, uzayda da İmece'yi yaparız." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...