Beyaz Saray'dan kritik F-16 açıklaması: Biden, Türkiye'ye satışı için devreye girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beyaz Saray'dan kritik F-16 açıklaması: Biden, Türkiye'ye satışı için devreye girdi

GÜNDEM Haberleri

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye F-16'ların satışı ve mevcut F16'ların modernizasyona ilişkin açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, "Biden, F-16'ların Türkiye'ye satışını Kongre'ye danışarak iletmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"F-16'LAR İÇİN KONGRE'YE DANIŞACAK"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan "Biden, F-16'ların Türkiye'ye satışını Kongre'ye danışarak iletmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan kritik F-16 açıklaması: Biden, Türkiye'ye satışı için devreye girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB üyeliği için önünü açın sözlerine ise Sullivan, "Türkiye'nin AB'ye üye olma isteği İsveç'in NATO üyeliğiyle bağlantılı değil" dedi.

BIDEN: TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIM

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ile İsveç arasındaki mutabakatın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılım protokollerini TBMM’ye götürmesini içeren açıklamayı memnuniyetle karşılıyorum.

Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım. İsveç Başbakanı Kristersson ve İsveç’i NATO’nun 32. üyesi olarak görmek için sabırsızlanıyorum. Stoltenberg’e kararlı liderliği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Yeni Şafak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...