Bunu da gördük! Depremzede olduğunu öğrendi, 'Biz dolandırıcıyız' diyerek uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bunu da gördük! Depremzede olduğunu öğrendi, 'Biz dolandırıcıyız' diyerek uyardı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evine giremeyen bir vatandaş, sorunu araç kiralayarak çözmek istedi. İnternette bulduğu firma ile WhatsApp üzerinden iletişime geçen kişi, depremzede olduğunu söyleyince "Hocam biz dolandırıcıyız, depremzede dolandıramam ben" cevabını aldı. Sosyal medyada günün en çok paylaşılanları arasında giren konuşma sonrası, kullanıcılar 'insaflı dolandırıcı' yakıştırması yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Yıkılan binalar kadar ağır hasarlı ve hasarlı konutlar da sayı olarak oldukça fazla. Artçı sarsıntıların da devam ettiği bölgede, vatandaşlar evlerine giremiyor. Yaşanan felaket sonrası  Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da kalacak yer bulamayan depremzedeler, Elazığ’a akın etti.

'DEPREMZEDE DOLANDIRAMAM' DEDİ, GERİ ADIM ATTI

Elazığ’da iddiaya göre bir depremzede, ev bulamayınca konaklama işini araç kiralayarak çözmek istedi. İnternet üzerinden bulduğu bir araç kiralama firması ile telefonda görüşen ve firma ile WhatsApp üzerinden iletişim kuran depremzede, yaşanan diyalog sonrası şaşkına döndü. 

Araç kiralama bedelinin 5 günlük 1500 TL olduğunu belirten karşı taraf, vatandaşın depremzede olduğunu öğrenince geri adım attı. Dolandırıcı, attığı mesajda, “Hocam biz dolandırıcıyız. Ben depremzede dolandıramam. Araç kiralama dolandırıcısı çok var. Dikkatli olun. Sahte sitelere paranızı kaptırmayın. Havale ve EFT ile sakın para atmayın. Allaha emanet olun” yazdı.

DOLANDIRICIDAN 'DİKKATLİ OLUN' UYARISI

Dolandırıcı ayrıca güvenli sitelerin linklerini de depremzedeye göndererek, dikkatli olması konusunda uyardı.

Sosyal medyada paylaşılan mesajlaşma fotoğrafları binlerce etkileşim aldı. (İHA)

Bunu da gördük! Depremzede olduğunu öğrendi, 'Biz dolandırıcıyız' diyerek uyardı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...