Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP-Esad hattında muhbir alarmı! 'Görüşmeyi kim sızdırdı?' paniği...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP-Esad hattında muhbir alarmı! 'Görüşmeyi kim sızdırdı?' paniği...

Gündem Haberleri

CHP cephesi, Beşar Esad’a “tazminat ve Mehmetçiği Suriye’den çekme” vaatlerini içeren “özel mesajı” kimin sızdırdığını araştırıyor. CHP’liler, Baas rejiminden görüştükleri isimlerle temasa geçip “Bu konular aramızda kalmalıydı” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Gazetemizde yayınlanan CHP ile Esad yönetimi arasında gerçekleşen görüşmelere ilişkin haber, CHP kanadında paniğe sebep oldu. Parti Genel Merkezi, görüşme trafiği ve Esad’a verilen vaatlerin kim tarafından ve nasıl sızdırıldığını araştırıyor. Baas yönetiminde görüştükleri isimlerle temasa geçen CHP’liler, detayların özel konular olarak kalması gerektiğini hatırlattı.

Esad yönetimine yakın gazetecilerden Sarkis Kassargian, CHP’nin Şam’a net mesajlar verdiğini ve Erdoğan siyasetine son verme vaadinde bulunduğunu söyledi. Sarkis Kassargian, CHP’nin salt vaatlerle yetinmediğini, son tezkerede hayır oyu kullanarak fiili boyutta da Baas’a güvence verdiğini vurguladı. “Bu adım, AK Parti iktidarının Suriye’de askerî güç bulundurma tavrı ile CHP duruşu arasındaki farkı Esad kanadına gösterme biçimiydi” diyen Kassargian “CHP, mülteci meselesinin halli ile ilgili de AK Parti’den tamamen farklı bir çözüm modeli öneriyor. CHP bu konuda tamamen Şam’ın inisiyatifini baz alırken, AK Parti ‘güvenli geri dönüş’ olarak tanımladığı bir programı uygulamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

"KENDİ ADAYLARINI ESAD'LA GÖRÜŞTÜRME ÇABASI YÜRÜTÜYORLAR"

CHP’nin yıllardır Esad yönetimi ile aktif bir görüşme kanalı olduğunu hatırlatan Suriyeli gazeteci Kassargian “Bu amaçla oluşturulan bir komisyon var. Bu ara bulucu mekanizma her iki tarafın hassasiyetlerini gözeten adımlar atıyor. Şam’a bir yandan ‘Erdoğan’ın günleri sayılı’ mesajı verilirken diğer yandan seçim öncesi kendi adaylarını Esad ile görüştürme çabası yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

Gazetemiz CHP’yi temsilen Suriye Baas Partisi temsilcileri ile birden fazla görüşme olduğu bilgisine ulaşırken, bu görüşmelerin merkezinde 2023 seçimleri ve Esad-Erdoğan görüşmesini engelleme dışında gündem maddesi olmadığı bilgisine ulaştı. Bu temasların bir diğer dikkat çeken boyutu, hâlen Türkiye-Suriye sınırının 340 kilometrelik kısmında işgalci durumdaki PKK-PYD konusunun hiç gündeme gelmemiş olması.

Gazetemiz, CHP’nin Esad’a verdiği taahhütleri paylaşan rejim kanadındaki isimleri güvenlik sebebiyle gizli tutmuştu. Birden fazla teyit alınarak paylaşılan haberimizle ilgili CHP kanadından henüz resmî bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...