Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yapmış olduğu görüşmede tahıl sevkiyatındaki sorunun iş birliği içinde çözüme kavuşturulmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin arabuluculuğunda 22 Temmuz tarihinde Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye arasında 'Tahıl sevkiyatı' anlaşması imzalanmıştı. Tahıl sevkiyatı hız kesmeden devam ederken Rusya, Ukrayna’nın Sivastopol’da Rus savaş ve sivil gemilerine saldırılar düzenlemesini gerekçe göstererek 29 Ekim'de Tahıl Girişimi anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Bunun üzerine Türkiye yine araya girerek tahıl krizini çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Yoğun diplomasi trafiğinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı.

ERDOĞAN, ZELENSKİY'İ ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile telefonda görüştü. Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede asıl konu ise tahıl anlaşması oldu. Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gerek Ukrayna’nın gerek Rusya’nın tahıl ürünlerini satabilmelerinin tüm dünya için kritik önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatı mutabakatının devamının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin tam olarak yeniden tesisine gidecek bir anlayış temelinde, savaşın adil bir çözümle sonlandırılması için diplomatik çabaları artırmak gerektiğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...