Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastık altı altın ekonomiye faydasız, kurumlar da toplumu ikna edemedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastık altı altın ekonomiye faydasız, kurumlar da toplumu ikna edemedi
Haber, Bilgi, Gelişmeler, Haber

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Albaraka İslami Finans Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan, "Yastık altı altının ekonomiye katkısı olmadığını hepimiz biliyoruz. Kurumlar toplumu ikna edemedi, bakış açısı değiştirilmeli." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ekonomiye dair kritik mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bu seneki zirvenin başarılı geçmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum. 75 ülkeden yaklaşık 1500'den fazla katılımcıyı inşallah zirve münasebetiyle misafir edeceğiz. Zirveye öncülük eden kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kıymetli fikirleriyle zirveye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

"TÜRKİYE KÖPRÜ ROLU OYNUYOR"

Böyle bir zirvenin ülkemizde düzenlenmesi önemlidir. Türkiye, finansal piyasalar arasında köprü rolü oynuyor. İstanbul ise finans alanında büyük potansiyele sahip. Geçen sene hizmete açtığımız İstanbul finans merkezi bu çabalarımızın sembolü oldu. İstanbul’un İslami finans alanında büyük bir potansiyel sahip olduğunu uluslararası yatırımcılar da tasdik ediyor. Global ölçekte İslam ekonomisine yönelik hizmet ve ürün pazarlarının keşfedilmesine zirvenin yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastık altı altın ekonomiye faydasız, kurumlar da toplumu ikna edemedi - 1. Resim

"KAOS, DÜNYANIN RENGİ HALİNE GELDİ"

Son yıllarda dünyamız köklü bir sürecin içinden geçiyor. Şunu çok net görebiliyoruz. Uluslararası sistemde denge kayboldu. Kaos, dünyanın rengi haline geldi. Küresel sistemin tüm unsurlarıyla günümüzün gerçeklerine göre yeniden dizayn etmesi gerektiğini söylüyoruz.

"MAZLUMU KORUYACAK BİR MEKANİZMA YOK"

İsrail’in yaklaşık 8 aydır dünyanın gözü önünde işlediği katliamlar mevcut kurumlara olan güveni sarsmıştır. BMGK başta olmak üzere dünyada nizamı sağlamakla mükellef ülkelerin çarpık yönetimi bir kez daha açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Dünyada zulmün önüne geçecek bir mekanizma yoktur. Yıllardır bize anlatılan kurumlar büyük bir zaaf çiziyor. Şu an dünyada mazlumu koruyacak, zalimi durduracak, zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekanizma yoktur. Türkiye olarak uzun süredir bu duruma dikkat çekiyoruz. Rusya- Ukrayna savaşı ve Gazze  soykırımıyla birlikte artık bu kaçınılmaz olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastık altı altın ekonomiye faydasız, kurumlar da toplumu ikna edemedi - 2. Resim

Adaletin olmadığı yerde barış olmaz. Küresel sistemin elitleri bu tabloyu görmezden geliyor. 

Dünyada gelir adaleti bozuldu. Servet ve gelir adaletsizliği tarihin en yüksek seviyesinde. Dünyada yüzde 1'lik kesim küresel servetin yarısına sahip. Paradan para kazandıran bu sistemin dertlere deva olmayacağını, adalet getiremeyeceğini artık hepimiz kabul etmeliyiz.

"YASTIK ALTI ALTININ EKONOMİYE KATKISI YOK"

Yastık altı denilen tasarruf kültürüne sahibiz. Yastık altı tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını hep arzu ettik. Yastık altı altının ekonomiye katkısı olmadığını hepimiz biliyoruz. Kurumlar toplumu ikna edemedi, bakış açısı değiştirilmeli. Finans kurumlarımızı bu konuda politika geliştirmeleri için destekledik. Yastık altında döviz ve altının ekonomiye aktif bir katkısı yoktur."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tr25 Mayıs 2024 05:26

Keşmekeş bir düzen var, şehirlşme batık, adalet kimi yerde yavaş işliyor, çok ahlkszlık var; bu ortma herkes parasnı akıtmaz, savunmaya bakar altınını malını; buna Erdoğnında pek yapblcği bişi yok şuan; incldği yerden kopacak; güçlü olan güçszü eziyorsa, kimse ortya başkasnın canını malını koymasnı beklmsin...

Kanuni24 Mayıs 2024 19:49

İKNA OLMADIM VE SANDIĞA DA GİTMEDİM , NİYE ; EMEKLİYE 2023 TEMMUZ AYINDA 116.-₺ ÷ 7500.-₺ = 0,0154666667 (On Milyarda) ZAM VERİLMİŞTİ . BAYRAM İkramiye; 2023 Kurban Bayramından buyana1 000.-₺. zam: GÜNDE 0,0046296296 gr.kıyma eder. Hep içim acıyacak.

Sonraki Haber Yükleniyor...