Deprem Uzmanı Naci Görür hangi ilçenin boşaltılması gerektiğini söyledi? Marmara'daki en riskli deprem ilçesi hangisi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem Uzmanı Naci Görür hangi ilçenin boşaltılması gerektiğini söyledi? Marmara'daki en riskli deprem ilçesi hangisi?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasıyla ağızları açık bıraktırdı. Görür, Marmara'daki o ilçenin derhal boşaltılması gerektiğini belirtti. Peki deprem Uzmanı Naci Görür hangi ilçenin boşaltılması gerektiğini söyledi? Marmara'daki en riskli deprem ilçesi hangisi?

Çarpıcı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen deprem uzmanı Naci Görür, Yaloca Çınarcık'ta meydana gelen 4.1 şiddetindeki deprem sonrası Marmara bölgesini işaret etti. Anadolu kıtasının giderek Yunanistan'a yaklaştığını belirtti. Naci Görür Marmara'daki fay hattının en tehlikeli olduğu bölgeyi işaret ederek derhal boşaltılması gerektiğinin altını çizdi. 

NACİ GÖRÜR'ÜN ŞARET ETTİĞİ İLÇE HANGİSİ?

Deprem uzmanı Naci Görür, Marmara'da şimdilik en tehlikeli yerin Gemlik ve Yalova olduğunu hatırlattı. Gemlik bölgesinin adeta yerle bir olacağının altını çizen Görür, derhal bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Bölgenin ince toprağa sahip olduğunu belirtti. Bursa'da yer alan Gemlik'te yakında 6 şiddetinde deprem yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Fay hattını tetikleyen bu depremlerin enerjiyi yükseltiğini katıldığı programda açıkladı. Naci Görür açıklamasına şunları ekledi: "Çınarcık çukurluğu içerisinde meydana geldi. 1999 depremi körfezin Çınarlık çukurluğuna açıldığı yerde durdu. Onun için Marmara büyük bir çoğunluğuyla depreme gebe hale geldi. Marmara’da 2 fayın kilitli olduğu ve deprem üretme durumunda stres biriktirdiğini saptadık. Çınarcık’ta adalar fayı var, Kuzeybatı-Güneydoğu uzanımlı olan, deprem beklediğimiz faylardan biri. Bir de Çınarcık çukurluğunun güneyinde normal faylar var. 8-10 tane bir demet halinde. Onlar deprem üretirse en fazla 6’ya çıkabilirler. İşte o günkü deprem onlar üzerinde oldu. O yüzden ben asıl beklediğimiz değil endişe etmemek lazım dedim. "

Deprem Uzmanı Naci Görür hangi ilçenin boşaltılması gerektiğini söyledi? Marmara'daki en riskli deprem ilçesi hangisi?

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...