Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'teki alçak eyleme onay verilmesini lanetledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'teki alçak eyleme onay verilmesini lanetledi

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık eyleme onay verilmesini lanetledi.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde İsveç'te İslam'a yönelik çirkin bir saldırı gerçekleşti. Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı üstelik provokasyon polis kontrolünde gerçekleşti. Alçak eylem sonrası İsveç'e tepkiler peş peşe geldi. Bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapıldı. 

"AŞAĞILIK EYLEME ONAY VERİLMESİNİ LANETLİYORUM"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mübarek Kurban Bayramı’nda İsveç’te yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan aşağılık eyleme onay verilmesini şiddetle lanetliyorum. İsveç ve batılı ülkeleri; Müslümanlara, toplumsal barışa ve insanlığa düşman olan bu hastalıklı zihniyeti koruma altına almaktan vazgeçmeye davet ediyor, olayların faillerine yönelik somut yaptırımların hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...