Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fatih Altaylı hakkında açılan soruşturmaların ardından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Fatih Altaylı hakkında açılan soruşturmaların ardından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı
Başlık ResmiFatih Altayli hakkinda açilan sorusturmalarin ardindan süpheli sifatiyla ifadeye çagrildi

Gazeteci Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Kaydet
a- | +A

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattı.

"HALKI TAHRİK VE AŞAĞILAMA" SUÇUNDAN SORUŞTURMA

Öte yandan, Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Altaylı'nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Fatih Altaylı, başkentte pazar günü başta şehitler ve Gazze için bir araya gelen on binlerce kişiye skandal sözler sarf etmişti. Altaylı, “Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler. Bizim evladımızın Gazze’dekiler kadar değeri yok mu?” sözleri ile hakaret etmişti.

Dün de "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünde yaşanan yumruklu saldırı sonrası, saldırıyı gerçekleştiren E.A'ya "Eline sağlık" demişt.

BAKMADAN GEÇME
Fatih Altaylı için adliyeye
HABER

Fatih Altaylı için adliyeye 'suç duyurusu' akını! Gazze ve şehit mitingine gidenlere 'şerefsiz' demişti

Filistin
HABER

Filistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruklu saldırı: Ben de Türk ve Müslümanım niye saldırıyorsun

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.