Rus lider Putin’in Hakan Fidan’a övgü dolu sözleri yeniden gündem oldu…

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

67.Hükümet’in Dışişleri Bakanı olan eski MİT Başkanı Hakan Fidan’a Rusya Devlet Başkanı Putin’in geçmişteki övgü dolu sözleri yeniden gündem oldu. Sosyal medyada kısa sürede paylaşılan arşiv görüntüsü çok konuşulanlar arasına girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını alıp yemini ettikten sonra görevine başladı. Çankaya Köşkü’nde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan 67.Hükümet’in kabinesini duyurdu. Cumhurbaşkanı yardımcılığı dahil 16 yeni isim kendisine kabinede yer bulurken dikkat çeken atama kararlarından birisi de Hakan Fidan oldu. MİT Başkanı Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı’na atandı.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Kararın ardından Dışişleri Bakanlığı’nda Hakan Fidan’ı birçok konu başlığı bekliyor. Başta Suriyelilerin dönüşü olmak üzere Mısır ve İsrail ile normalleşme sürecinde atılacak adımlarda Fidan’ın yoğun diplomasi trafiğine gireceği en açık maddeler olarak sıralandı.  

GÜNDEM OLAN GÖRÜNTÜLER

Hakan Fidan’ın yeni görevine gelmesi ile birlikte MİT Başkanlığı dönemindeki başarısı bir kez daha gündem oldu. 2016 yılında Çin’in Hangcou kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’nde gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesi yeniden gündem oldu. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in MİT Başkanı Hakan Fidan'a övgüde bulunmuş ve bu diyaloglar kameralara yansımıştı.

"Birçok bakanın yanı sıra MİT Müsteşarımız da burada" diyen Erdoğan'a cevap veren Putin, "İstihbarat şefi burada olduğuna göre konuşacak bir şeyimiz kalmıyor. O size zaten her şeyi anlatmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...