Hırsız öyle bir not bıraktı ki kuyumcu bile şikayetçi olamadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak'ta bir genç, müşteri kılığında geldiği kuyumcudan 8 bin 500 TL değerinde bilezik çaldı, bir de not bıraktı. Zanlı polis tarafından kısa sürede yakalandı. Notu okuyan kuyumcunun ise şikayetçi olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi, İstasyon Caddesi'ndeki bir kuyumcu dükkanına gelen İ.B, annesine bilezik alacağını söyleyerek fiyat bilgisi aldı.

"İKİ MİSLİ ÖDEYECEĞİM"

İ.B, kuyumcu Ahmet Danış'ı sorular sorup oyalarken 8 bin 500 lira değerindeki bileziği cebine attı. Ardından "Abi kusura bakma, bunu yapmak zorundayım. Polise haber verme. Birkaç gün sonra iki misli ödeyeceğim" yazılı not bırakıp kaçtı.

BEKÇİYE YAKALANDI

Kuyumcu şüphelinin peşinden gidince kovalamaca yaşandı. O esnada görev başında olmayan mahalle bekçisi Y.E.B, ikiliyi görünce aracından inip zanlınan peşine düştü. Bekçi, İ.B'yi dolmuşla kaçmaya çalışırken yakalandı. İ.B. polise teslim edilirken Danış da karakola gitti. Ancak kuyumcu, şikayetçi olmadığını söyleyince serbest bırakıldı.

"ÇARESİZ DİYE DÜŞÜNÜP ŞİKAYETÇİ OLMADIM"

Yaşananları anlatan kuyumcu Ahmet Danış "Gencin peşinden koşarken çevredekilere tutun' diye bağırdım. Taksici arkadaşlar da peşinden koştu. Zanlı bayağı uzaklaştı ve bileziği merdivene bırakıp 'Peşimden gelmeyin. Bileziği bıraktım' diye bağırdı. Bu esnada tesadüfen bulunan bekçi, şüphelinin üst yoldan giden dolmuşa bineceğini tahmin etmiş. Üst yola çıkıp dolmuşu durdurmuş ve yakalamış. Aslında şikayetçi olmak gerekiyor ama böyle yazı bırakmış. Çaresizliğinden dolayı olduğunu düşünerek şikayetçi olmadım" dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...