İBB Peysaj ve Ağaç A.Ş. soruşturmasında 12 tutuklama
İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 20 şüpheliden 12'si tutuklandı. 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.
- Operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.
- Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 20'si hakkında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
- 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe gönderildi.
- Soruşturma, "İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü"ne yönelik olup, Ağaç ve Peyzaj AŞ iştirak şirketi üzerinden usulsüz ihaleler yapıldığı iddialarına dayanıyor.
- Daha önceki açıklamalarda gözaltı kararı verilen 31 şüpheliden 29'unun yakalandığı belirtilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
İBB iştiraki şirkete soruşturma: Orhan Yıldırım havalimanında gözaltına alındı
20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 20'si tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler Alkan Başçiftçi, Ekrem Ofluoğlu, Fatih Yağcı ve Yasin Çağatay Seçkin ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe gönderildi. Zanlıların sulh ceza hakimliğindeki ifade işlemleri sürüyor.
12'Sİ TUTUKLANDI
Mahkmeye sevk edilen 20 şüpheliden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.
İBB’nin ‘kurgusal ihale’ soruşturmasında sıcak gelişme! 7 isim serbest bırakıldı
SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Ekrem İmamoğlu'nun elebaşılığında kurulan suç örgütünün faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen eylemlere yönelik olarak soruşturmalar yapıldığı" belirtilmişti.
Örgütün Ağaç ve Peyzaj AŞ iştirak şirketi üzerinden usulsüzce kurgusal bir ihale sistematiği işleterek ihalelere fesat karıştırdığı iddialarına yönelik olarak operasyon gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, gözaltı kararı verilen 31 şüpheliden 29'unun yakalandığı kaydedilmişti. Açıklamada, şüphelilerden 1'inin ise yurt dışında bulunması nedeniyle yakalama çalışmalarına devam edildiği aktarılmıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheliden 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü. Şüphelilerden Adnan Cullanmak savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Murat Cırık "konutu terk etmeme", Oktay Özel, Cezayir Aday, Ahmet Kocadağ, Ünal Aksoy ile Hakan Cullanmak ise "imza" ile "yurt dışı çıkış yasağı" şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.
Gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirilmişti. Devam eden çalışmalar kapsamında yurt dışında bulunan Orhan Yıldırım Türkiye'ye dönüşte havalimanında gözaltına alınmıştı. Şüpheli, işlemleri için emniyete götürülmüştü.
