İhlas Vakfının tırları deprem bölgesinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İhlas Vakfının tırları deprem bölgesinde

GÜNDEM Haberleri

Yüzyılın felaketinden hemen sonra “Şimdi birlik zamanı” sloganıyla yardım kampanyası başlatan İhlas Vakfının hazırladığı tırlar deprem bölgesine gönderildi. Nakit yardımlar da AFAD’a teslim edildi.

Dünyada benzeri görülmemiş deprem felaketinden sonra harekete geçen İhlas Vakfı, hazırladığı yardım tırlarını Kahramanmaraş’a uğurladı. İhlas Vakfının “Deprem felaketi için 35 yurdumuzla topyekûn seferberlik hâlindeyiz” diyerek tertip ettiği kampanyada ayni yardımlar depremzedelere ulaştırıldı. Nakdî yardımlar da AFAD’a teslim edildi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın yaptığı açıklamada “Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde yıkıcı etki bırakan deprem dolayısıyla milletimizin başı sağ olsun. Allahü teala böyle bir acı, bir daha yaşatmasın. Vefat edenlere Allahü tealadan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

"YARALAR SARILINCAYA KADAR DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ"

Aydın şunları kaydetti: İhlas Vakfı olarak depremin hemen ertesi günü AFAD ile koordinasyon hâlinde depremzedelere ulaştırılmak üzere ‘Deprem felaketi için 35 yurdumuzla topyekûn seferberlik hâlindeyiz!’ şeklinde nakdî ve ayni yardım kampanyaları tertip ettik. 7 Şubat’ta deprem için açtığımız hesaplarda toplanan nakdî yardımları AFAD’ a teslim ettik. Yine aynı gün ayni yardımlar için iki vakıf yetkilisi beraberinde bir tır dolusu yardım malzemesini Kahramanmaraş’a gönderdik. Ve AFAD yetkililerinin bilgisi dâhilinde dağıtımı yapıldı. 8 Şubat’ta ikinci yardım tırı da yola çıktı. Bolu yurdumuzdan 2, Denizli de bir tır olmak üzere 5 tır yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderdik. Konya yurdumuz toplanan yardım eşyalarını AFAD’a teslim etti. 35 yurdumuz depremzedeler için seferber olmuş durumda. Her yurt ayni yardımları toplayıp, deprem bölgelerinde AFAD yetkililerine teslim ediyorlar. Yaralar sarılıncaya kadar İhlas Vakfı olarak depremzedelerin yanındayız.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...