İstanbul’da 500 bin TOKİ kurası ne zaman? Murat Kurum açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da TOKİ kurasının 25 Nisan’da çekileceğini duyurdu.
- İstanbul'daki 100 bin sosyal konut projesinin kura çekimi 25 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapılacaktır.
- Temelleri atar atmaz en geç 2 yıl içinde konutlar teslim edilmeye başlanacaktır.
- İstanbul'a özel kiralık konut projeleri de TOKİ eliyle uygun fiyatlarla hayata geçirilecektir.
- Daha önce duyurulan 500 bin sosyal konut projesinde ilk evlerin Mart 2027'de teslim edilmesi planlanmaktadır.
- İstanbul genelinde inşa edilecek 100 bin konutun hak sahipleri, kura çekimi sonrası açıklanacak isim listesiyle belli olacaktır.
- İstanbul'daki konutlar için 55 metrekare 1+1 evler 195.000 TL peşinat ve 7.313 TL taksitle, 65 metrekare 2+1 konutlar 245.000 TL peşinat ve 9.188 TL taksitle, 80 metrekare 2+1 evler ise 295.000 TL peşinat ve 11.063 TL taksitle sunulacaktır.
Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 591 konutun kura çekim töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalar yaptı.
TARİH BELLİ OLDU
Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul kura çekilişinin 25 Nisan'da gerçekleştirileceğini açıkladı. Kurum "İnşallah 25 Nisan'da, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İstanbul'da kuraları çekeceğiz, yuvalarımızın sahiplerini belirleyeceğiz. Temelleri atar atmaz da en geç 2 yıl içinde konutlarımızı teslim etmeye başlayacağız" dedi.
"HAYIRLI OLSUN"
İstanbul'a özel kiralık konut projelerinin de olduğunu dile getiren Bakan Kurum, "TOKİ eliyle uygun fiyatlarla ev kiralayacağız. Bunu da en kısa sürede hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ben şimdiden tüm bu projelerimizin İstanbullulara hayırlı, uğurlu olsun diyorum" diyerek seslendi.
İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği müjdesi! 3 milyon liraya kadar ödeme verilecek, 180 ay vadesi var
Bakan Kurum, daha önce 500 bin sosyal konut projesinde ilk evlerin Mart 2027'de teslim edileceğini duyurmuştu.
Kurum, şunları söylemişti:
Şimdi sıra biriktirdiğimiz bu eşsiz tecrübeyi 81 ilimize taşımak dedik. Yüzyılın Konut Projesi'yle 500 bin dar gelirli kardeşimizi ev sahibi yapmak için yola çıktık. Öyle muazzam bir proje hazırladık ki bu projeyle dar gelirli kardeşlerimiz sadece ev hayaline ulaşmayacak, hayallerin ötesinde bir yaşama kavuşmuş olacak.
NASIL SORGULANACAK?
İstanbul genelinde 100 bin konutun inşa edileceği proje kapsamında hak sahipleri, gerçekleştirilecek kura çekiminin ardından açıklanacak isim listesiyle belli olacak. İstanbul TOKİ kura sonuçları, TOKİ’nin resmi internet sitesi ile e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.
Bayram sonrası işaret edilmişti... İstanbul TOKİ kura çekimi ne zaman, kura sonuç tarihi belli oldu mu?
İstanbul için ödeme planı:
55 metrekare 1+1 evler 195.000 TL peşinat ve 7.313 TL taksit,
65 metrekare 2+1 konutlar 245.000 TL peşinat ve 9.188 TL taksit
80 metrekare 2+1 evler ise 295.000 TL peşinat ve 11.063 TL taksit
| Metrekare | Oda Tipi | Peşinat (TL) | Taksit (TL) |
|---|---|---|---|
| 55 | 1+1 | 195.000 | 7.313 |
| 65 | 2+1 | 245.000 | 9.188 |
| 80 | 2+1 | 295.000 | 11.063 |
ADAYLARIN LİSTESİ AÇIKLANMIŞTI
Öte yandan başvurusu kabul edilen ve kura çekimine katılmaya hak kazanan adayların listesi yayımlanmıştı. Listelerde şehit yakınları ve gaziler, engelli vatandaşlar, emekliler, gençler ve üç çocuk ve üzeri aileler gibi kategorilere göre başvurular yer almıştı.
500 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da inşa edilecek 100 bin konutun, hem Avrupa hem de Anadolu yakasında belirlenen alanlarda hayata geçirilmesi planlanıyor. Konutların büyük kısmının 1+1 ve 2+1 tipinde olacağı ve dar ile orta gelir grubuna hitap edeceği belirtiliyor. Proje tamamlandığında İstanbul’daki konut ihtiyacına önemli katkı sağlanması hedeflenirken, ilk teslimlerin 2027 yılı itibarıyla başlaması öngörülüyor.
| Proje Detayı | Açıklama |
|---|---|
| Proje Adı | 500 Bin Sosyal Konut Projesi |
| İstanbul'daki Konut Sayısı | 100 Bin |
| Konutların Konumu | İstanbul'un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında belirlenen alanlar |
| Konut Tipleri | Büyük kısmının 1+1 ve 2+1 tipinde olması |
| Hedef Kitle | Dar ve orta gelir grubu |
| Amaç | İstanbul'daki konut ihtiyacına önemli katkı sağlamak |
| İlk Teslim Tarihi | 2027 yılı itibarıyla başlaması öngörülüyor |
