İzmir'de feci iş kazası! Kule vinci devrildi: 6 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

2022’nin son günleri acı olaylarla geçiyor. İzmir ve Aydın’da yaşanılan iş kazalarında 15 kişi hayatını kaybetti. Nazilli'de bulunan bir restorandaki patlamada 3'ü çocuk 7 kişi öldü. İzmir'de de bir inşaatta vinç devrilmesi sonucu 6, rafineri ve petrokimya tesisindeki gaz sızıntısı sorası da 1 kişi can verdi.

2022’nin son günleri acı olaylarla geçiyor. İzmir ve Aydın’da yaşanılan iş kazalarında 15 kişi hayatını kaybetti. Aydın Nazilli’de ünlü bir dönerci restoranına ait dükkanda tüp patlaması sonucu 3’ü çocuk 7 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Olaya ilişkin 10 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de feci iş kazası! Kule vinci devrildi: 6 ölü

PETKİM'DE GAZ SIZINTISI: 1 İŞÇİ ÖLDÜ

İzmir’in Aliağa ilçesindeki rafineri ve petrokimya tesisinde de gaz sızıntısı yaşandı. Gazdan etkilenen 9 işçi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. Durumu ağır olan bir işçi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğerlerinin tedavisi sürüyor.

İzmir'de feci iş kazası! Kule vinci devrildi: 6 ölü

VİNÇ DEVRİLDİ: 6 İŞÇİ CAN VERDİ

Bu acı haberlere bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova'da bulunan bir otel inşaatında dehşet bir kaza gerçekleşti. İnşaatın 21. katında bulunan vincin kabini ve bir bölümü büyük bir gürültüyle aşağı düştü. Bunun sonucunda 4 inşaat işçisi can verdi, 2 kişi de yaralandı.

KAYIP VATANDAŞLARIN CESEDİNE ULAŞILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova'daki bir inşaatta yaşanan vinç kazasında 2 kişinin daha cesedine ulaşıldığını açıkladı. Köşger, sosyal medya hesabından, "An itibarıyla bahse konu inşaatta enkaz altında kalan 2 vatandaşımızın daha cansız bedenlerine ulaşılmış olup toplam vefat sayısı 6 olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm İzmirli hemşehrilerimize sabır ve metanet diliyorum" sözlerine yer verdi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Öte yandan, haber alınamayan 2 işçinin cansız bedeninin enkazdan çıkarılmasının ardından kazanın meydana geldiği yerde AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Kopan vincin sabah saatlerinde kaldırılmasının beklendiği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirilmişti. 

"SUÇLULAR CEZALANDIRILACAK"

Olayla ilgili adli sürecin başladığını ifade eden Vali Köşger "Savcımız sahada incelemelerini yapıyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Bu olayda kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti. Kimin suçu, ihmali, kusuru varsa sonuna kadar adli süreç işetilip hak ettiği cezayı alacak” dedi.

İzmir'de feci iş kazası! Kule vinci devrildi: 6 ölü

ADALET BAKANI BOZDAĞ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de inşaatta yaşanan vinç kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Bozdağ, sosyal medya hesabından "İzmir'de bir inşaat şantiyesindeki vinç parçasının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilerim. İzmir'e ve İzmir'de yaşayanlara büyük geçmiş olsun. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kaza hakkında soruşturma başlatıldı" şeklinde açıklama yaptı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...