Kuzey Irak'tan acı haber: Sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateşi sonucu piyade sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit olduğunu açıkladı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Bir kahraman asker, hainlerin açtığı ateş sonucu şehadet şerbeti içti. 

Kuzey Irak'tan acı haber: Sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize taciz ateşi açıldı. Bunun sonucunda kahraman silah arkadaşımız piyade sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit oldu. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Kuzey Irak'tan acı haber: Sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit oldu

ACI HABER GAZİANTEP'TEKİ BABAEVİNE ULAŞTI

21 yaşındaki şehidin ateşi ise Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi kırsal Örenli Mahallesi'ne düştü. Evladının acı haberini alan baba Ali ile anne Fadile Korkmaz gözyaşı döktü. Şehidin babaevi ve mahallesine Türk bayrakları asıldı.

Kuzey Irak'tan acı haber: Sözleşmeli er Hüseyin Korkmaz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYONU NEREDE YÜRÜTÜLÜYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 27 Mayıs 2019'da Irak'ın kuzeyindeki teröristlere "Pençe" operasyonu başlattı. Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgeleri teröristlere dar edildi. Pençe 1, Pençe 2 ve Pençe 3 operasyonları sonucunda terör yuvaları yerle bir edildi.

Örgüte 2020'de 'Kartal' ve 'Kaplan', 2021'de ise Kartal 2, Şimşek ve Yıldırım darbeleri indirildi. Sınır hattı büyük oranda teröristlerden temizlendi.

17 Nisan 2022'de de sınır hattına son kilidin vurulması için yeni bir operasyon başlatıldı. "Pençe-Kilit" ismi verilen operasyonda hedef yine Metina, Zap ve Avaşin-Basyan'daki terör inleri oldu. Kahraman Mehmetçik, terör örgütünün yıllarca yuvalandığı "girilemez" denilen Zap'ı bölücü hainlere dar etti. Bölgede Türk askerlerinin varlığı devam ederken hainler zaman zaman taciz ateşleriyle saldırı düzenliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...