Kafkametler'e ulaşılmaya çalışılıyor! Karadeniz’de bir gemiyle irtibat kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kafkametler'e ulaşılmaya çalışılıyor! Karadeniz’de bir gemiyle irtibat kesildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Zonguldak’ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan ayrılan Kafkametler isimli gemiyle irtibat kesildi. Gemide 12 Türk personelin bulunduğu belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü, irtibatın kesildiği gemiye ilişkin açıklama yaptı.

Zonguldak’ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan çıktıktan sonra irtibat kesilen gemiyle iletişim kurulmaya çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’na sığındı.

12 TÜRK PERSONELİ BULUNUYOR

Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi. Liman yetkililerinin, “Kafkametler” isimli 12 Türk personeli bulunan gemiyle yeniden iletişim kurma çalışmaları sürüyor.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden irtibatın kesildiği gemiye ilişkin yapılan açıklamada, “Gemi ile geçen sürede temas kurma çalışmalarından bir sonuç alınamamış ve gemi personeli ile herhangi bir görüşme sağlanamamıştır. Anılan bölgeye, kötü hava şartlarından ulaşmak ya da yakından görsel temas sağlamak mümkün olmamaktadır.” denildi.

https://twitter.com/denizcilikgm/status/1726203215367270644

Açıklamada, "Bugün saat 10.29'da Türk bayraklı KAFKAMETLER gemisinden AAKKM'ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin K. EREĞLİ’de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Müdürlük, hava müsaitliğine göre hava ve deniz araçlarıyla arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edileceği ifade edildi.

Kafkametler'e ulaşılmaya çalışılıyor! Karadeniz’de bir gemiyle irtibat kesildi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Zonguldak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, deniz ve hava şartlarının müdahale imkanı sağlaması durumunda 12 kişilik gemi mürettebatını arama ve kurtarma çalışmalarına ivedilikle başlanacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 10.30 sıralarında İzmir Aliağa Limanı'na varmak üzere Karadeniz Ereğli Limanı'ndan hareket eden Türk bayraklı Kafkametler isimli yük gemisiyle iç limandan dış limana çıkış esnasında iletişim kesintisi yaşanmıştır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan ve denizden yaklaşma imkanı bulunmadığından bölgede bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı unsurlarca başlatılan izleme çalışmaları devam etmektedir.

"ARAMA VE KURTMA ÇALIŞMALARI İVEDİLİKLE BAŞLATILACAKTIR"

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye Kocaeli ilimizden polis dalgıç ekibi sevk edilmiş, AFAD arama kurtarma ekiplerimiz de göreve hazır halde bekletilmektedir. Deniz ve hava şartlarının müdahale imkanı vermesiyle birlikte 12 kişilik gemi mürettebatını arama ve kurtarma çalışmaları ivedilikle başlatılacaktır."

GEMİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Zonguldak'ta fırtına hava etkisini sürdürüyor. Fırtına nedeniyle kıyıya sürüklenen yük gemisi de sabah saatlerinde ikiye bölünmüştü. Ereğli Limanı'nda demirleyen Kamerun bayraklı kuru yük gemisi, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarptı ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar verdi.

Kafkametler'e ulaşılmaya çalışılıyor! Karadeniz’de bir gemiyle irtibat kesildi

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Gemide bulunan yabancı uyruklu 13 personel, ekiplerce tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

KARADENİZ'İ FIRTINA VURDU

Öte yandan Karadeniz Ereğli ilçe merkezinde sağanak ve fırtınanın aralıksız devam etmesi sonucu cadde ve sokakları su bastı. İş yerleri zarar görürken, sahil yolundaki birçok ağaç şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilerek yolu kapadı, bazıları ise araçlara zarar verdi.

Sel suları, ayakkabı, buzdolabı, cansız manken, tekerlek, fıçı gibi pek çok eşyayı kent merkezine taşıdı. Dalgaların vurması sonucu kaldırım taşları, banklar söküldü, bazı araçlar sular içinde kaldı. Kaymakamlık ve Belediye, vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusundan uyarılarda bulundu.

Bu arada Vali Hacıbektaşoğlu, il genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 saat esasına göre faaliyete geçirilen AFAD merkezinde çalışmaları ve gelişmeleri takip etti, dere yataklarında incelemelerde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...