Meteoroloji'den 45 kente kar, fırtına ve sağanak uyarısı (19 Kasım 2023 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Soğuk hava dalgası İstanbul dahil birçok bölgede etkisini hissettirdi, mevsimin ilk karı megakente düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 45 kentte sarı ve turuncu alarm verirken, bugün kar ve sağanak beklenen illeri açıkladı. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir dahil il il 19 Kasım 2023 hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Kasım 2023 hava durumu tahminlerini paylaştı, günün kar ve sağanak beklenen illeri belli oldu. Dün sabah saatlerinden bu yana İstanbul dahil yurdun birçok bölgesinde etkili olan sağanak, gece saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kasım ayının ortasında mevsimin ilk karı birçok bölgeye düşerken, sıcaklıklar da tek hanelere indi. MGM, 45 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi, günün tahminlerini paylaştı.

19 KASIM (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2°-10°C) azalacak ve mevsim normallerinin altında düşecek. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 45 kente kar, fırtına ve sağanak uyarısı (19 Kasım 2023 hava durumu)

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

45 İL İÇİN 'SARI VE TURUNCU' KODLU UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 45 ili turuncu ve sarı kodla uyardı.

Meteoroloji'den 45 kente kar, fırtına ve sağanak uyarısı (19 Kasım 2023 hava durumu)

İSTANBUL'A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ!

İstanbul’un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde kar başladı. Çatalca'da saat 06.00 sıralarında etkili olan kar nedeniyle TEM otoyolunun bir kısmı ve yol kenarındaki yeşil alan beyaz örtüyle kaplandı.

Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar ve Kartal bölgelerinin yüksek kesimlerinde de kar başladı. Ümraniye'de ana yollarda kar beyaz örtü oluşturdu.

Kar yağışını izlemek için araçlarıyla Büyük Çamlıca Tepesi'ne çıkmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Tepeye çıkan yokuşlarda kar örtüsü oluşurken, bazı araçlar da yol kenarında bekledi.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeybatı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 9°C
Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah ve öğle saatlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ADANA °C, 21°C
Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA °C, 8°C
Çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmurlu

SAMSUN °C, 18°C
Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...