AFAD, AKOM, Meteoroloji... Uyarılar peş peşe geliyor: Fırtınaya saatler kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
AFAD, AKOM, Meteoroloji... Uyarılar peş peşe geliyor: Fırtınaya saatler kaldı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı sağanak ve fırtına yurda giriş yaptı. Pek çok kentte çatılar uçtu, tekneler battı, cadde ve sokaklar göle döndü. İntanbul'da da gece başlayan sağanak aralıksız devam ediyor. Ancak megakentin zorlu sınavı yarın olacak. AFAD, AKOM ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi.

Kasım ayının ortasında kış yüzünü gösterdi. Doğu'da donduran soğuklar ile beraber kar yağışı, batı da ise sağanak ve fırtına etkili oluyor. Meteoroloji günlerdir hafta sonunu işaret ederek yurt genelince sağanak uyarısı yaparken, dün gece birçok ilde başlayan yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi.

Sağanağın peşinden gelen fırtına ise Ege ve Marmara'da tekneleri batırdı, çatıları uçurdu.

Ancak Marmara bölgesi zorlu sınavını yarın verecek. 15 milyonun yaşadığı İstanbul için AFAD, İBB, Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyarı yaptı. 

VALİ GÜL'DEN İSTANBULLULARA UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül de kentte beklenen fırtına konusunda tedbirli olunması uyarısında bulundu. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da devam eden yağışların yarın da etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

https://twitter.com/gul_davut/status/1725913278541369627           

RÜZGAR ŞİDDETLENECEK

Rüzgarın etkisini artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini aktaran Gül, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım." ifadesini kullandı.

AFAD'DAN TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı belirtilirken sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu açıklandı. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması hatırlatıldı.ç

AFAD, AKOM, Meteoroloji... Uyarılar peş peşe geliyor: Fırtınaya saatler kaldı

Turuncu uyarı verilen iller: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak.

Sarı uyarı verilen iller: Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN UYARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, fırtına ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB ekiplerinin sahada olduğunu belirterek halka dikkatli olması uyarısında bulundu.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1725811262544572777       

AKOM SAAT VERDİ!

İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı havanın geleceğini belirten AKOM ise sıcaklıkların fırtınayla beraber 8-10 derecelere kadar düşeceğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan uyarıda İstanbul'u esir alacak kuvvetli sağanak ve fırtınanın 20.00'de başlayacağı bildiridi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...