Meteoroloji uyardı, sağanak yolları göle çevirdi: İstanbul ve İzmir'de ev ve iş yerlerini su bastı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Meteoroloji, yurt genelinde 66 ile uyarıda bulunarak sağanak yağışın etkili olacağını duyurmasının ardından ardından başta Marmara bölgesi olmak üzere pek çok noktada sağanak sabah saatlerinden itibaren etkili oldu ve zorlu anlar yaşandı. İstanbul ve İzmir'de sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokakları göle dönerken ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Öte yandan sağanak yağış nedeniyle Üsküdar’da bir bahçenin duvarı çöktü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından pek çok ilde şiddetli sağanak etkili oldu ve olmaya devam ediyor. Sağanağın hayatı felç ettiği İstanbul ve İzmir'de yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı.

Biranda bastıran yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşatan yağmur, bazı noktalarda ise trafiğin kilitlenmesine neden oldu. 

İSTANBUL

Küçükçekmece’de yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su basarken yollar göle döndü. Yağış nedeniyle sürücülerin kontrolü kaybetmesiyle birçok noktada maddi ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Göle dönen yolda yaya ve sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Yağmurdan korunmak isteyen bir kadın ise kartonu kafasına geçirdiği görüldü. E-5 Yenibosna’da da yağıştan korunmak isteyen vatandaşlar duraklara sığınırken Ayamama Deresi'nde su seviyesinin yükseldiği görüldü. 

Meteoroloji uyardı, sağanak yolları göle çevirdi: İstanbul ve İzmir'de ev ve iş yerlerini su bastı

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde iş yeri su altında kalan kadın, kovalarla suyu boşalttığı görüldü. Mahalledeki İstasyon Caddesi'nin her yağışta su altında kaldığını belirten esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) tepki gösterdi.

ÜSKÜDAR'DA BAHÇE DUVARI ÇÖKTÜ

Üsküdar Burhaniye Mahallesi Eski Orta Sokak'ta iddiaya göre etkili olan yağışla birlikte sokak üzerinde bir binanın yanında bulunan 8 metrelik bahçe duvarı çöktü. Duvarın yıkılması ile birlikte taşlar sokağı kapattı. Vatandaşlar sokak üzerinde ilerlemekte güçlük çekti. Bahçe duvarının çökmesi ile birlikte ihbar üzerine olay yerine Üsküdar Belediyesi ekipleri geldi. Belediye ekipleri sokakta çalışma başlattı.

Meteoroloji uyardı, sağanak yolları göle çevirdi: İstanbul ve İzmir'de ev ve iş yerlerini su bastı

KAĞITHANE'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Şehrin pek çok farklı yerinde yağış nedeniyle çökme ve su baskınları yaşandı. Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Sultan Şah Sokak'ta da saat 12.00 sıralarında 4 katlı bir binanın yanında bulunan bahçenin istinat duvarı çöktü.

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince çökmenin yaşandığı alan güvenlik şeridiyle kapatıldı. İlçe zabıta ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürerken ölen ya da yaralanan olmadığı, binanın zemin katında maddi hasar meydana geldiği görüldü. 

Meteoroloji uyardı, sağanak yolları göle çevirdi: İstanbul ve İzmir'de ev ve iş yerlerini su bastı

İZMİR

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın bazı noktalarını su basarken, tıkanan rögarları vatandaşlar kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Sağanak ile beraber yine çok sayıda ev ve iş yerlerini de su bastı, vatandaşlar suyun içerisinde yürümek zorunda kaldı. Bornova Evka 4’te ise bir kişi, yağmur altında atını bağlayıp gitti, görüntü vatandaşların tepkisini çekti.

İZMİR'DE FIRTINA BALIKÇI TEKNELERİNİ BATIRDI

İzmir’de, sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirirken, bazı ilçelerde de şiddetli fırtına etkili oluyor. Hızı zaman zaman artan fırtına, Eski Foça’da hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle, su alan bazı balıkçı tekneleri battı.

Meteoroloji uyardı, sağanak yolları göle çevirdi: İstanbul ve İzmir'de ev ve iş yerlerini su bastı

Dalga boyu rüzgarla beraber yükselerek 3 metreyi buldu, denizde de taşma meydana geldi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle, diğer bağlı vaziyette bekleyen bazı teknelerde de hasar oluştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...