İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına! Yollar beyaza büründü, Şile'de dere taştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Günlerdir yapılan uyarıların ardından gece saatlerinde İstanbul'da senenin ilk kar yağışı başladı. Sabahın ilk saatlerine kadar bazı ilçelerde süren yağış araçların üzerini beyaz örtüyle kaplarken, fırtına ve sağanak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Şile'de Yeşilçay Deresi taştı, taşkın nedeniyle işletmeleri su bastı. İlçede okullar yarın tatil edildi. İstanbul Valisi Gül, şiddetli yağış ve fırtınanın saat 22.00'ye kadar süreceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve İstanbul Valiliği peş peşe uyarılar yaptı, beklenen kar yağışı geldi. Önceki gün İstanbul genelinde etkili olan kuvvetli sağanak gece saatlerinde yerini bazı ilçelerde kar yağışına bıraktı.

Kentin daha çok iç kısımlarında ve yüksek yerlerinde etkili olan kar, hafta sonu mesaisi için işe gitmek üzere sabahın erken saatlerinde yollara düşen İstanbulluları şaşkına çevirdi.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Sıcaklıkların 5 derece kadar düştüğü kentte etkili olan kar, yerini yağmur ve karla karılık yağmura bırakırken, yağışla birlikte etkisini gösteren fırtına bazı olumsuzluklara neden oldu.

Kentte aralıklarla devam eden yağış nedeniyle yollarda su birikintisi oluştu, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ilçelerde fırtına nedeniyle ağaç devrilmeleri meydana geldi.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına! Yollar beyaza büründü, Şile'de dere taştı

ANA YOLLARDA BEYAZ ÖRTÜ OLUŞTU

Beykoz Kanlıca'da Mihribat Caddesi üzerinde bulunan bir ağaç yolun üzerine devrildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu devrilen ağaç yoldan kaldırıldı.

Öte yandan, Çubuklu Sahili'nde Piri Reis Caddesi üzerinde yağmurlu ve fırtınalı havaya rağmen bazı vatandaşların balık tuttuğu görüldü.

Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar ve Kartal bölgelerinin yüksek kesimlerinde de kar başladı. Ümraniye'de ana yollarda kar beyaz örtü oluşturdu.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına! Yollar beyaza büründü, Şile'de dere taştı

ŞİLE'DE DERE TAŞTI, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Şile'de sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Dalgaların etkisiyle kıyı kesimleri sular altında kalırken derenin kenarında bulunan birçok iş yerini su bastı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi bazı eşyalar suyla birlikte dışarı sürüklendi, bazı araçlarda hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile asfalttan ayrılan molozlar da suyla etrafa taşınırken, Ağva sahilde bulunan birçok ahşap yapı ve baraka hasar gördü.

Bölgede, çok sayıda iş yeri ve butik oteli su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Derenin taşması nedeniyle Kabaköz Mahallesi'nde Şile yönünde yol ulaşıma kapatıldı. Şile Belediyesine bağlı ekipler, bölgede temizlik ve devrilen ağaçların kaldırılmasına yönelik çalışma yürütürken, taşkın bölgesine iş makineleri de getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağva'da deniz ve dere seviyesine yakın yerlerde meydana gelen taşkınlar nedeniyle 94 personel, 38 araç ve iş makinesi, varisco, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa ile müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Şile'de okullar yarın tatil ilan edildi.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına! Yollar beyaza büründü, Şile'de dere taştı

İSTANBUL VALİSİ SAAT VEREREK UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile’de bölgeyi vuran sağanağa dair önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Gül, "İrili ufaklı zararlar var. 5 küçük teknemiz maalesef zarar gördü ve dükkanlarımız zarar gördü. Derelerin denize akamamasından dolayı derelerin taşmasıyla birlikte su basan iş yerlerimiz ve evlerimiz var. Çok şükür herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok. Beklentimiz ilerleyen saatlerde rüzgarın, fırtınanın etkisini kaybetmesi, yağışın azalması" dedi.

Fırtına için saat veren ve uyaran Vali Gül, "Akşam 21.00-22.00’ye kadar şiddetli şekilde devam edeceğini meteorolojik tahminler söylüyor. Bundan sonra da devam edecek sabaha kadar ama etkisini azaltarak devam edecek. Duyarlı olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

İstanbul genelinde su basan toplam ev ve iş yeri sayısının 210 civarında olduğunu belirten Gül, "Bu zaman içerisinde değişiklik gösterebilir ama son rakam da bu" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...