Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre iller de sallandı, AFAD ilk verileri paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre iller de sallandı, AFAD ilk verileri paylaştı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son deprem haberi Malatya'dan geldi. AFAD, Doğanşehir merkezli depremin büyüklüğünü 4,3 olarak duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi, işte son gelişmeler...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir sene geçti. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen bu afette 53 binden fazla insan hayatını kaybetti, 107 bin 204 kişi de yaralandı. Depremden en çok etkilenen illerden biri de Malatya'ydı. Bölge halkı aynı korkuyu bir kez daha yaşadı. Malatya 4,3 ile sallandı,  AFAD son dakika olarak duyurdu, işte ilk veriler ve son gelişmeler...

MALATYA 4,3 İLE SALLANDI

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre saat 12.23'de merkez üssü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yerin 17.7 kilometre altında yaşanan sarsıntının çok kısa sürdüğünü belirtilirken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı da öğrenildi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. 

MALATYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Doğanşehir merkezli 4,3 büyüklüğündeki depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede Tunceli, İstanbul, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...