Malta'da Pelin Kaya'yı ezen sürücü: Ünlü olmak istiyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Malta'da Pelin Kaya'yı ezen sürücü: Ünlü olmak istiyorum

GÜNDEM Haberleri

Malta'da Türk vatandaşı Pelin Kaya'yı aracıyla ezen Fransa-Malta vatandaşı Jeremie Camilleri'nin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkemede, zanlının gözaltına alındığı sırada "Ünlü olmak istiyorum. Televizyona çıkmak istiyorum. Ben psikopatım, bununla da gurur duyuyorum" dediği aktarıldı.

Malta'nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak Çarşamba gecesi bir Türk genci öldürüldü. Fransa-Malta vatandaşı Jeremie Camilleri, aracıyla önce benzin istasyonuna zarar verdi, ardından yakındaki fast-food restoranı yakınlarında yürüyen 30 yaşındaki Türk vatandaşı Pelin Kaya'ya çarptı.

ELEKTRO ŞOKLA DURDURULABİLDİ

Camilleri aracından inerek, Kaya'ya taş attı ve yardım etmek isteyenlere de engel oldu. Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen sürücüyü elektro şok tabancasıyla etkisiz hale getirdi.

CİNAYETTEN TUTUKLANDI

Ülkede iç mimar olarak çalışan Pelin Kaya hayatını kaybederken zanlı, 19 Ocak'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Kaya’nın cenazesi ise 21 Ocak'ta Türkiye'ye gönderildi. Merhume 22 Ocak’ta İstanbul'da defnedildi.

VUKUATLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkemede Camilleri’ye cinayet, yaralama, üçüncü şahıs mülküne kasten zarar verme, polise direnmek, dikkatsiz ve tehlikeli şekilde araç kullanmak da olmak üzere farklı suçlamalar yöneltildi.

Malta'da Pelin Kaya'yı ezen sürücü: Ünlü olmak istiyorum

"BİRİNE ZARAR VERMEK İSTİYORUM"

Ayrıca polis müfettişi Kurt Zahra ile görgü tanıklarının ifadeleri dinlendi. Olayın saat 01.00 sularında meydana geldiğini belirten Zahra, sürücünün arabasından inip yoldan geçenlere ve mağdura taş atmaya başladığını söyledi. Zahra, Camilleri'nin olay sonrasında sağlık kontrolleri sırasında bir doktora "birine zarar vermek istediğini" söylediğini aktardı.

OLAYDAN ÖNCE KOKAİN ALMIŞ

Camilleri'nin gözaltına alındığı sırada ise "Ünlü olmak istiyorum. Televizyona çıkmak istiyorum. Ben psikopatım, bununla da gurur duyuyorum" dediği ifade edildi. Failin olaydan önce polise kokain aldığını söylediği belirtildi. Zanlının, Pelin Kaya’nın üstüne kasıtlı sürdüğü ifade edildi.

"TAM BİR KAOS VARDI"

Polislerden Luke Ciangura da kaza haberi olarak kendilerine gelen ihbar üzerine olay yerine gittiklerini ve o an ortamın kaos olduğunu anlattı. Görgü tanıkları ise Camilleri'nin davranışının normal değil, son derece agresif olduğunu dile getirdi.

KAYA'NIN AİLESİ DE MAHKEMEDEYDİ

Bu arada davayı Türkiye'den gelen Pelin Kaya'nın annesi Çiçek Kaya, dayısı Aykan Ceylan, ablası Derya Kaya da takip etti. Olaya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olan Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği, aileyle yakından ilgilendi. Üçüncü duruşma, 9 Şubat’ta görülecek.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...