Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Geçtiğimiz hafta milyonlarca çalışan ve işveren 'mesai saatleri kısalacak' haberini konuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan Işıkhan, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti. Bakan açıklamasının devamında ise "Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim" şeklinde konuştu. 

Dünyanın pek çok yerinde 'mesai saatleri' ile ilgili düzenlemeler peş peşe yapılırken ilgili düzenleme Türkiye'nin de gündeminde yer aldı. Merkezinde çalışanların olduğu yeni değişiklikler için iş kanunları için çalışma yapıldığı geçen hafta basında yer almıştı.

Bu kapsamda haftalık çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürülmesinin gündemde olduğu iddia edilmişti.

Basın ve denizcilik iş kanunda 48 saat olan çalışma süreleri diğer meslek gruplarında haftalık 45 saat. Basında yapılacak düzenleme ile bütün çalışanların ilgili çalışma saatlerinin 35-40 saate indirilmesinin öngörüldüğünü yazılmıştı.

BAKAN IŞIKHAN NOKTAYI KOYDU

Konuya ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan çalışma hayatıyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

'Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabi ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim.'

 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MEMDUH24 Şubat 2024 18:19

Sayın Bakan, Memur emeklilerinin seyyanen zam hakkı temmuzdan bu yana verilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanının sözü vardı.

Sonraki Haber Yükleniyor...