Meteoroloji uyarılarının ardından sağanak başladı: İstanbul ve birçok ilde yağış hayatı felç etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Meteoroloji'nin İstanbul başta olmak üzere 8 ile sarı kodlu uyarısının ardından İstanbul ve Balıkesir'de şiddetli sağanak etkili oldu. İstanbul'da yağışa İstiklal Caddesi’nde yakalanan turist ve vatandaşlardan bazıları şemsiyeleri ile yağmurdan korunurken kimisi de koşarak kaçmaya çalıştı. Balıkesir'in Edremit ve Gönen ilçelerinde etkisini şiddetli şekilde gösteren yağış nedeniyle Kazdağları'nda bulunan Kavurmacılar Kırsal Mahallesi'nde heyelan meydana gelirken Tekirdağ'da da sağanakla beraber dolu etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak öğleden sonraki saatleri işaret etti. Bunun üzerinden çok geçmeden İstanbul'da bazı noktalarda ve Balıkesir'de sağanak etkili oldu.  İstanbul'da uyarıların ardından bugün saat 13.40 sıralarında İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Balıkesir'in Gönen ve Edremit ilçelerinde ise fırtına ile birlikte gelen yağış hayatı olumsuz etkiledi.

SAĞANAK ZOR ANLAR YAŞATTI

Taksim Meydanı’nda bir anda bastıran yağmur, turist ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa yakalanan bazı turist ve vatandaşlar şemsiyeleri ile yağmurdan korunurken kimisi de koşarak kaçmaya çalıştı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği tarafından kent genelinde etkisini gösteren sağanak yağış konusunda uyarı yapıldı. Valilik açıklamasında, “Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” ifadelerine yer verildi.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Meteoroloji tarafından Bandırma için yapılan açıklamada, "Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına 50-80 km/saat beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" şeklinde yapılan uyarının ardından Güney Marmara'da sağanak yaşandı. Öğle saatlerinde başlayan fırtına ve şiddetli yağış yolları göle çevirdi. Gönen sanayi sitesinde ise bir çok iş yerini su bastı. Yol ve parke bakım onarım yapılan mahalleler ise çamur altında kaldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5 dakikalık sağanak yağış hayatı felç etti. Yollar göle döndü, meydan sular altında kaldı. Ana caddeler çaya dönüşürken, çok sayıda işyerini su bastı. Öğle saatlerinde 5 dakikalık sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi.

Meteoroloji uyarılarının ardından sağanak başladı: İstanbul ve birçok ilde yağış hayatı felç etti

BALIKESİR'DE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Öğle saatlerinde lodos fırtınası eşliğinde başlayan sağanak yağış nedeniyle mahalleyi ilçe merkezine bağlayan Kazdağları'nda bulunan yolda heyelan meydana geldi. Heyelanda kırsal mahalle yolu kapandı. Bazı araçlar yol açılasıya kadar bölgede mahsur kaldı. Yapılan ilk incelemede heyelanın yol dışında bir zarara neden olmadığı öğrenildi. Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri heyelan olayı sonrasında bölgeye giderek yolu açma çalışmalarına başladılar. Yol Edremit Belediyesi ekiplerinin çalışması ile kısa sürede trafiğe açıldı.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

 Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış süper hücre oluşumuyla birlikte dolu yağışına neden oldu. Dolu yağışında zaman zaman ceviz büyüklüğünde tanelerin yere düştüğü gözlendi. Dolu hafif maddi hasara neden oldu. Yağışın aralıklar ile akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ'DA DA DOLU YAĞDI

Meteoroloji'nin yaptığı kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde şiddetli yağış beraberinde doluyu getirdi. Fındık büyüklüğünde yağan dolu, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...