Meteoroloji'den İstanbul ve 7 il için sarı kodlu alarm! Yoğun sağanak kapıda, hazırlıklı olun

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Meteoroloji'den İstanbul ve 7 il için sarı kodlu alarm! Yoğun sağanak kapıda, hazırlıklı olun

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Meteoroloji bugün için çok sayıda ile hem sarı hem de turuncu kodlu uyarıda bulundu. Cumartesi öğle saatlerinden sonra Ege, Trakya, Güney ve Batı Marmara (İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ) bölgelerinde kısa süre içerisinde yoğun yağışın etkili olması bekleniyor. AKOM tarafından, bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul genelinde fırtına ve sağanak yağışın etkili olması beklendiği vurgulanarak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıkları düştü ve artık soğuk havalar etkisini iyice hissettirmeye başladı. Bununla beraber yağışlar da etkisini her geçen gün daha da gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından başta İstanbul olmak üzere 8 ile sarı kodlu uyarı yapılırken 5 ile ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji'nin verilerine göre Marmara ve çevre bölgeler için çok kuvvetli yağış geliyor. Öte yandan AKOM tarafından da İstanbul'a uyarı verildi. 

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da lodos fırtınası ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.
İBB AKOM’dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren lodos ve ardından kuvvetli fırtına bekleniyor. AKOM meteoroloji verilerine göre akşam saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.  Lodos yönlü rüzgarın 11 Kasım Cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90km/s) etkili olması bekleniyor.

Fırtınanın beraberinde, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması da öngörülüyor. Fırtına ve yağışlı havanın 12 Kasım Pazar günü sabah erken saatlerden (06:00) sonra İstanbul’u terk etmesi bekleniyor. İBB Ekipleri; kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su baskınları, göllenmeler ve diğer acil durumlara karşı 24 saat esaslı alarm durumuna geçti.

Açıklamada, vatandaşlar da tabela ve çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

İSTANBUL VE ÇEVRESİ DİKKAT! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan uyarı haritasına göre Bilecik, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne sarı kodla uyarılırken, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın'a ise turuncu uyarı verildi.

Meteoroloji'den İstanbul ve 7 il için sarı kodlu alarm! Yoğun sağanak kapıda, hazırlıklı olun

MARMARA VE EGE BÖLGESİNDE YOĞUN YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre; yurdun batı kesimleri çok bulutlu, Marmara (Bilecik ve Sakarya haric), Ege kıyıları, Manisa ve Antalya çevreleri yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve 7 il için sarı kodlu alarm! Yoğun sağanak kapıda, hazırlıklı olun

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve 7 il için sarı kodlu alarm! Yoğun sağanak kapıda, hazırlıklı olun

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLEREK UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ'da akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel oldu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri yer aldı. Yağışın başlangıç saati olarak 11.11.2023 13.00, bitiş saatinin ise 11.11.2023 23.50 olarak tahmin edildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...