Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tek tip kıyafet kararına velilerden yoğun destek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tek tip kıyafet kararına velilerden yoğun destek

Milli Eğitim Bakanlığı, aldığı yeni kararla okullarda tek tip kıyafet döneminin yeniden başlatılacağını duyurmuştu. Bakanlığın kararına velilerden destek gelirken, bazı velilerin CİMER'e ulaşarak memnuniyetini ifade ettiği öğrenildi.

Kaydet
a- | +A

Okullarda serbest kıyafet uygulaması 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı yeni kararla okullarda forma dönemi yeniden başlayacak.

Alınan kararla okul kıyafetlerinin ekonomik, sade, kullanışlı, kolay temin edilebilir olması hedefleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Okul forması rant kapısı olmayacak! Üniformaları kim seçecek? Kriterler belli oldu
HABER

Okul forması rant kapısı olmayacak! Üniformaları kim seçecek? Kriterler belli oldu

4 YIL DEĞİŞMEYECEK

Uygulamaya göre okul aile birlikleri kıyafet satışı yapamayacak, yönlendirmelerde de bulunamayacak. Formalarda rozet, arma gibi simgeler kullanılmayacak ve belirlenen kıyafet en az 4 yıl değiştirilmeyecek.

CİMER'E TEŞEKKÜR YAĞIYOR

NTV'de yer alan habere göre alınan tek tip forma kararı veliler tarafından da olumlu karşılandı. Veliler tarafından CİMER'e gönderilen mesajlar ve yapılan aramalarda karardan duyulan memnuniyet paylaşıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.