Milli Savunma Bakanı Güler, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Gündem Suriye'deki son gelişmeler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Gündem Suriye'deki son gelişmeler

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

ABD ordusu Suriye'de PKK/YPG'ye karşı hava harekâtına katılan bir SİHA'yı düşürdü. Bu gelişmenin ardından Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

YAKIN KOORDİNASYONUN ÖNEMİ VURGULANDI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Güler, görüşmede Austin'e Türkiye'nin DEAŞ'a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğunu ifade etti. Güler ve ABD'li mevkidaşı Austin, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı.

BİR AÇIKLAMA DA ABD SAVUNMA BAKANI'NDAN GELDİ

ABD Savunma Bakanı James Austin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "ABD'nin DEAŞ'ı yenmek ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için birlikte çalışmaya devam etme kararlılığını yineledim." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/SecDef/status/1710028976465252425

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...