Son dakika: MİT vurdu, 50 terör hedefi yerle bir! Suriye'de nokta operasyonun detayları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika... MİT, İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırının ardından Suriye'de nokta operasyon düzenledi. PKK/YPG'ye ait çok sayıda silah ve mühimmat depolarının olduğu 5 bölgede 30 hedef İHA ve SİHA'larca imha edilirken, operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.

MİT, PKK/YPG'nin Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik saldırısının Suriye'de planlandığının ve eyleme katılan teröristlerin bu bölgeden Türkiye'ye geçtiğini belirlemişti. Tespitin ardından harekete geçen MİT, terör örgütünün Suriye'deki tesislerine ve yönetici kadrolarına yönelik operasyon düzenledi.

SURİYE'DE NOKTA OPERASYON

MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG’nin sığınakları, eğitim tesisleri, depolar, cephaneliklerin yer aldığı belirtildi.

Operasyonların, planlanan hedefe ulaşıncaya kadar devam edeceği öğrenildi.

30'DAN FAZLA HEDEF YERLE BİR

Operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Suriye Kuzeyi’ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine düzenlenen hava harekâtlarında 30 hedefin imha edildiği bildirildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1710033548130799837

BAKAN FİDAN OPERASYONLARIN SİNYALİNİ BÖYLE VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan terör örgütü PKK'nın Ankara'daki bombalı saldırısı sonrası "Terör saldırısına cevabımız net olacak" demiş peş peşe gerçekleşen operasyonların sinyalini vermişti.

Bakan Fidan açıklamasında, "3. tarafların PKK`lı YPG`li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerinin terör saldırısına cevabı net olacak ve bunu gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar." demişti.

Bu açıklamaların ardından PKK/YPG’ye ait Suriye ve Irak’taki bütün tesisler “cezalandırma” amacıyla imha edildi.

NE OLMUŞTU?

1 Eylül'de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuş, 2 emniyet mensubu hafif yaralanmıştı.

Bombalı saldırının failleri hain terörisler, emniyet güçlerince etkisiz hale getirilirken saldırıyı PKK üstlenmişti. 

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi 'Kanivar Erdal' kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti.

İki teröristin Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Avlağa köyünde 24 yaşındaki veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan'ı ensesinden vurup şehit ettikten sonra, eylemde kullanılan aracı gasp ettikleri ve Adana üzerinden Ankara'ya geldikleri ortaya çıkmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...