Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır gibi Suriye ile de görüşebiliriz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır gibi Suriye ile de görüşebiliriz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Mısır ile ilişkilerin düzeltileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin kendisine yönelttiği  soruları cevapladı.

Öğrencilerden Derya Olgaç, Erdoğan'ın "siyasette küslük olmaz" sözünü hatırlatarak, Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasının Yunanistan'da ve içeriden de çok fazla rahatsızlık duyanların olduğunu aktardı.

"YUNANİSTAN RAHAT DURMUYOR"

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siyasette küslük olmaz meselesi tabi yarın hangi ülkeyle gelişmeler ne gösterir ayrı bir konu. Fakat Yunanistan rahat durmuyor. Sürekli hakkımızda ileri geri konuşuyor. Bir de Avrupa Birliği'nde bunlar çok çok farklı kampanyalar yürütüyorlar. Yani bu seçimlerden sonraki süreçte yeni bir dönem açılacak" dedi.

"MISIR İLE GÖRÜŞEMELERİMİZ SÜRECEK"

Erdoğan "Sayın Sisi ile yaptığımız görüşmede Türkiye-Mısır ilişkilerinde olayın liderler seviyesinde tartışılmasından öte bizim Mısır halkıyla farklı tarihimiz var. Bunu kendisine de söyledim. Tabi 9 yıllık bir süreç içerisinde sıkıntı yaşadık. O akşam özellikle de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı attık ve o sıkıntıyı aştıktan sonra da bir yarım saat 45 dakika kadar Sayın Sisi ile orada dar kapsamlı bir görüşme yaptık. Dedik ki, şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar ondan sonra da biz bu görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim. Bütün derdimiz sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı dargınlığı gidermek. Akdeniz'de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir. Tabi çok farklı bazı şeyler daha aramızda orada konuştuk. Aldığım haberler çerçevesinde kendisi de bu görüşmeden çok çok mutlu olmuş, aynı mutluluk temennisini biz de ilettik. Şimdi süreç başladı. İnşallah bakanlarımızla bu süreç devam edecek. Daha sonra kendisiyle bir araya geleceğiz. Gücü bizim başkalarına kaptırmamız gerekir. Yani işte Yunanistan’ın buralara ulaşması olacak iş değil. Onun için güzel gelişmeler olacak diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"BAE İLE ARAMIZIN İYİ OLMASINDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerin çok iyi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aramız daha da iyi olacak inşallah. Bu tabi malum bazı çevreleri rahatsız ediyoruz. Bundan sonraki süreçte Mısır gibi Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" şeklinde konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...