MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK/KCK-YPS'nin sözde Türkiye sorumlusu etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK/KCK-YPS'nin sözde Türkiye sorumlusu etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2021’deki orman yangınlarına neden olan eylemlerin talimatını veren PKK/KCK-YPS sözde Türkiye sorumlusu Özgür Alparslan'ı Irak’ın kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika haberi: Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadeleye hız kesmeden devam eden MİT, PKK'ya darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Son olarak TSK 5 teröristi etkisiz hale getirmişken, bir haber de Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan geldi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; MİT, 2019 yılından bu yana PKK/KCK-YPS Türkiye Sorumlusu olduğu tespit edilen Özgür Şoreş kod adlı Özgür Alparslan’ın, Türkiye'de sivil halkın günlük yaşamını sabote etmek ve kaos oluşturmak amacıyla eylem planlamalarında bulunduğunu tespit etti.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK/KCK-YPS'nin sözde Türkiye sorumlusu etkisiz hale getirildi

EYLEMDEN ÖNCE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu çerçevede saha ajanlarını özel olarak görevlendiren MİT, Özgür Şoreş'in Murat Karayılan’dan bizzat aldığı talimat doğrultusunda yeni bir eylem arayışında olduğunu ve eylemi bizzat yönetmek istediği bilgisini edindi. Eylem gerçekleştirmek için Irak’ın Gare alanından ayrılan Özgür Şoreş, nefes kesen bir takip sonrasında eylemlerde kullanacağı teröristlerle birlikte etkisiz hale getirildi.

EN AZ 150 BİN HEKTARIN YANMASINA NEDEN OLDU

Öte yandan, 28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan, Muğla, Mersin ve Hatay’da toplam 150 bin hektardan fazla ormanın yanmasına sebep olan eylemlerin talimatının Ateşin Çocukları İnisiyatifi kurucusu Özgür Şoreş kod adlı Özgür Alparslan’ın bizzat verdiği ve eylemleri anlık olarak takip ettiği de MİT saha ajanları tarafından tespit edildi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...