Oğuzhan Uğur'a AHBAP gözaltısı!
AHBAP Derneği'nin deprem bağışlarına yönelik soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Afet döneminde dernekle ortak çalışan BaBala TV sahibi Oğuzhan Uğur ve 6 kişi gözaltına alındı. Evinde arama yapılan ünlü fenomen, kurucu Haluk Levent dahil 14 kişinin tutuklandığı "nitelikli dolandırıcılık ve para aklama" dosyası kapsamında sorgulanacak.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı AHBAP Derneği'yle ortaklaşa hareket eden BaBala TV'nin sahibi sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur için harekete geçildi.
AHBAP Derneği bağışlarının şüpheli hesaplara aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, aralarında dernek kurucusu Haluk Levent ve Ece Güner'in de bulunduğu 14 kişi tutuklanmış, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
OĞUZHAN UĞUR'A GÖZALTI
Bugün ise 6 Şubat depremlerinde AHBAP Derneği'yle ortak çalışmalar yapan fenomen Oğuzhan Uğur ve 6 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, Uğur'un evinde arama yaptı.
"ÇIKARMAM GEREKEN DERSLERİ DE ÇIKARDIM"
Oğuzhan Uğur, deprem döneminde ortak hareket ettiği AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent'in gözaltına alınmasının ardından sosyal medyada paylaşım yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:
"Kendi adıma çıkarmam gereken dersleri de çıkardım. Bundan sonra böyle süreçlerde devletin resmi kurumları dışında hareket etmemenin önemini görmüş olduk…"
Haluk Levent'in ardından gözler ona çevrilmişti! Oğuzhan Uğur sessizliğini bozdu
AHBAP DERNEĞİ'NE OPERASYON
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarının önlenmesi ile şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürütülmüştü.
Bu kapsamda, AHBAP Derneği çalışanlarına yönelik hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri incelemeleri ile teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz yüksek tutarlı para hareketlerinin bulunduğu, aralarında yüksek miktarlı para transferleri gerçekleştirildiği, şans oyunları hesaplarına yüksek meblağlarda para aktararak bahis oynadıkları ve bu yolla yüksek miktarlarda para kaybettikleri, ayrıca kısa süre içerisinde aralarında zincirleme şekilde çok sayıda tapu devir işlemi gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.
Yürütülen soruşturma kapsamında, AHBAP Derneği üyesi ve dernek çalışanlarıyla bağlantılı olduğu belirlenen aralarında derneğin kurucusu olan şarkıcı Haluk Levent'in de yer aldığı 17 şüpheli, 12 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Çalışmaların devamında 9 zanlı daha yakalanmıştı. Şüphelilerden 1'i emniyetteki işlemlerinin ardından buradan bırakılırken, 25 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda ise 17 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.
