PKK’nın kasasını MASAK raporları ele verdi: Eski HDP’li vekil dahil 70 örgüt üyesi ile irtibatı tespit edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK’nın kasasını MASAK raporları ele verdi: Eski HDP’li vekil dahil 70 örgüt üyesi ile irtibatı tespit edildi

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin Konya'da yakaladığı PKK'nın para kasası olarak bilinen Güllüşan Kandemir'i hazırlanan MASAK raporu ele verdi. Kandemir'in aralarında HDP eski Mardin milletvekili Pero Dundar'ın da olduğu 70 farklı örgüt üyesi ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalarda bir örgüt üyesinin TSK ve MİT operasyonlarında öldürülen terörist kardeşi için 'Yıldızlaştı' kelimesini kullandığı, Kandemir'in de bu cümleyi onayladığı belirtildi. Kandemir'in 'değer ailesi' olarak kabul ettikleri kişilere 'zekat' adı altında para gönderdiği değerlendirildi.

4 gün önce Konya'da PKK terör örgütüne yönelik önemli bir operasyon düzenlendi. PKK terör örgütünün kurucu üyesi ''Fuat'' kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi Güllüşan Kandemir gözaltına alındı. Kandemir, terör örgütünün ''yurt dışı kasası'' olarak biliniyordu, toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtıyordu. Şüphelinin evinden 30 yıllık örgüt arşivi çıktı.

MASAK RAPORLARI ELE VERDİ

Sabah’ın haberine göre; Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderine PKK üyesini MASAK raporlarının ele verdiği öğrenildi.

MASAK Rapora göre Kandemir'in hesabına PKK/KCK silahlı terör örgütü ile iltisaklı olan sözde Heyva-Sor a Kurdistane (Kürt Kızılayı) isimli kuruluşun uzantısı "Die Sonne Mesopotamıens Hılfswerk" isimli dernekten 21 işlemle düzenli bir şekilde toplam 7 bin 947 Euro para geldi.

ESKİ HDP'Lİ VEKİLLE İRTİBAT HALİNDEYDİ

Heyv Sor a Kurdistane'de yönetici olan İpek Ö. tarafından da hesabına defalarca kez para transferi yapıldı. Örgüt üyesi ve örgütle iltisaklı birçok kişiyle aralarında para transferi yapıldığı da belirlenen Kandemir'in, aralarında HDP eski Mardin milletvekili Pero Dundar'ın da olduğu 70 farklı örgüt üyesi ile irtibatlı olduğu tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda bir örgüt üyesinin TSK ve MİT operasyonlarında öldürülen terörist kardeşi için 'Yıldızlaştı' kelimesini kullandığı, Kandemir'in de bu cümleyi onayladığı belirtildi. Kandemir'in 'değer ailesi' olarak kabul ettikleri kişilere 'zekat' adı altında para gönderdiği değerlendirildi.

MEKTUPLARLA HABERLEŞİYORLAR

Evinde, cezaevindeki örgüt üyeleriyle yazıştığı 7 bin 749 mektup ve bin 389 kart postal ile 39 ajanda ve defter ele geçirilen, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu örgüt üyeleri ile bu şekilde haberleştiği değerlendirildi. Farklı illerdeki çeşitli örgüt üyelerini cezaevlerinde ziyaret edip para yardımında bulunduğu belirtilen Kandemir'in, telefonunda da terör suçlarından işlem gören ve aranmaları bulunan örgüt üyeleri ile de mesajlaşmalarının bulunduğu tespit edildi.

Cezaevindeki teröristlere, örgütün üst yöneticileri tarafından verilen isyan çıkarma, açlık grevi gibi talimatları ileten 'Dış koordinasyon' sorumlusu olduğu da önü sürülen Kandemir, ifadesinde ise 13 yıl önce öğretmenlikten emekli olduğunu söyledi. Ağabeyi Ali Haydar Kaytan ile 1976'dan beri görüştüğünü ve nerede olduğunu bilmediğini, kendisini de 'Cumhuriyet kadını, Atatürkçü' olarak tanımladığı öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...