Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına 'fiyat belirleme' soruşturması

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına 'fiyat belirleme' soruşturması

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rekabet Kurulu, 14 firma hakkında fiyat belirleme soruşturması açtı. Uşak’ta 13 sürücü kursu ile 1 danışmanlık firması hakkında fiyat tespiti yaparak rekabet ihlali gerçekleştirildiği belirtildi. 

Rekabet Kurulu, 21 Eylül'de gerçekleştirilen toplantısında, Uşak'ta 14 firma hakkında fiyat belirleme iddialarını ele aldı. Sürücü kursu olarak faaliyet yürüten bazı firmaların fiyat tespiti yaparak, rekabet ihlalinde bulunduğu ön araştırmayla ortaya çıktı. Belgeleri ve yapılan tespitleri yeterli bulan kurul üyeleri, 13 sürücü kursu ile bu kurslara danışmanlık hizmeti veren 1 firma hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Soruşturma heyetince, 14 firma hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar' başlıklı 4'üncü maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin çalışma yapılacak.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı. 

Uşak ilinde sürücü kursu olarak faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin fiyat tespiti yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 21.09.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Uşak ilinde sürücü kursu olarak faaliyet gösteren 14 sürücü kursuna soruşturma açıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...