Ankara'de tarım ilacı faciası: Bilanço ağırlaşıyor

- Güncelleme:
Ankara'de tarım ilacı faciası: Bilanço ağırlaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda tarım ilacı kullanılması sonucu 10 yaşındaki Elif Sude Sabancılar ve anne Türkan Sabancılar zehirlenerek öldü. Feci olayda yaralı sayısı 12'ye yükseldi. Öte yandan tarım ilacının sıcakta genleşerek diğer dairelere sıçradığı öğrenildi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda tarım ilacı kullanılması sonucu 10 yaşındaki Elif Sude Sabancılar ve annesi Türkan Sabancılar zehirlerenerek hayatını kaybetti. Feci olayda 2 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 12 kişi yaralandı. Yaralananlar mbulansla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaptıkları ilk inceleme sonucunda bina içerisinde tarım ilacı kullanıldığını ve tüm dairelerin etkilendiğini tespit etti. Feci olayda yeni detaylar ortaya çıktı. Yabancı uyruklu bir ailenin dairelerini ilaçlatıp üç gün boyunca içeri girmediği öğrenildi. Söz konusu ilacın, sıcakta genleşip buharlaşarak diğer dairelere sıçradığı iddia edildi.

BÖCEK İLACI CAN ALDI

Zehirlenme olayının yaşandığı apartmanda yönetici olan Songül Alkan, apartmanda geçtiğimiz günden bu yana koku olduğunu belirterek, “Çatı katını açtım, bahçeleri dolandım anlamadım. Tarım ilacı sıkmış komşular, bana söylemeden kendileri ilaçlatmış ama dünden beri vardı bu koku. Aynı binada oturuyoruz yöneticiyim ben. Bizde herhangi bir sıkıntı yok ama bina komple zehirlendi. Kapıyı kapatmış gitmiş, komşularımı hiç görmedim. Dünden beri kapısını çalıyorum ama açmadı kapıyı. Ama kapısını kağıt bant ile bantlamış. Gaz kaçağı için gelen adam oraya tuttu gaz oradan geliyordu. Polis gelip kapıyı açtı” diye konuştu.

Ankara'de tarım ilacı faciası: Bilanço ağırlaşıyor

"BUGÜN KARNE ALACAKTI"

Vefat eden ailenin üst kat komşusu Aysel Uzun ise, “Evi ilaçlamışlar, binaya haber vermeden gitmişler. Sonra koku binaya yayıldı. Herkes zehirlendi. Karşısındakiler zehirlendi ikisi vefat etmiş. Bir de üstteki komşunun çocuğu zehirlendi. O da hastanede yoğun bakıma almışlar. Biz de rahatsız olduk ben de kafamı tutamadım. Biz bu kokudan kaynaklandığını bilemedik. Sabah olunca kokudan zehirlenildi dediler. Herkes çıktı. Ama çok yazık oldu 10 yaşında kız bugün karne alacaktı. Bugün kızımın evinde kalacağım, binaya girişler kapalı. 4 gün kapalı dediler o yüzden girmeyeceğiz” dedi.

"3 GÜNDÜR KOKU VARDI"

Apartman sakini Berkan Kızıl ise 3 gündür apatmanda koku olduğunu söyledi. Kızıl şunları ekledi:

“Sabahın erken saatlerinde ambulans geldi zaten binada 3 gündür sarımsak kokusuna benzer bir koku vardı. Rahatsız ediciydi. Dairelerin içine de sinmişti. Erken saatlerde ambulans geldi. Vefat eden kızı götürmüşler. 4 kişi ayrıca götürülmüş. Sonrasında saat 09.30 civarı polis ekipleri falan geldi. Birden sirenler falan sokakta çok sayıda polis ekibi oluştu. AFAD’tan ekipler geldi, itfaiye ekipleri geldi. Binayı çok aniden tahliye ettiler. O saatten beri dışarıdayız bekliyoruz. Nerede kalacağımızı bilmiyoruz. Aniden tahliye edildi bina. Onun için hiçbir şey düşünemedik. Söylenene göre girişteki Somalililer ilaçlama yapmış. Binanın içerinde bir koku vardı biz de kimden geldiğini bilmiyorduk. Kokudan dolayı herkes rahatsızdı zaten böyle bir olay yaşandı zaten.”

VASİP ŞAHİN: TALİMAT VERDİK

Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamada 5 kişinin hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.  Vasip Şahin, "Ankara'da iki vatandaşımız böcek ilaçlamasından kaynaklı zehirlenmeden dolayı hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız da ağır yaralandı. Savcılarımızın talimatları ve kontrolleri dahilinde incelemeler, araştırmalar devam ediyor. Kesin sebep onlar bu teknik adli çalışmaları bitirdikten sonra netleşecektir. Allah'tan rahmet diliyorum. Bana gelen bilgiler Türk vatandaşı.” dedi.

Ankara'de tarım ilacı faciası: Bilanço ağırlaşıyor

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği baş dönmesi, kusma gibi şartlarla 7 vatandaşın hastaneye başvurduğunu, söz konusu bina ve çevresinde gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün sabah saat 07.33'te Keçiören ilçemizde ikamet eden bir aileden baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri alınmış olup, konu ile ilgili olarak derhal sağlık ekipleri görevlendirilmiştir. Emniyet, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerimizden alınan bilgiye göre durumdan etkilenen 7 vatandaşımızın olduğu, ilk bulgulara göre şahıslarda zehirlenme belirtilerinin görüldüğü değerlendirilmiştir. Hastanelere nakilleri sağlanan şahıslardan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, diğer vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Söz konusu bina ve çevresinde gerekli tedbirler alınmıştır. Olayın kesin sebebinin belirlenmesi için inceleme ve araştırmalar Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde uzman ekiplerce sürdürülmektedir.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gerçeğin Sesi 16 Haziran 2023 17:25

Bu bir cinayettir. İlaclatan ve ilaclayan idam edilmelidir.

Sonraki Haber Yükleniyor...