Son dakika... PKK'nın sözde komutanı etkisiz hale getirildi, Hakkari Alandüz tamamen temizlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... PKK'nın sözde komutanı etkisiz hale getirildi, Hakkari Alandüz tamamen temizlendi

GÜNDEM Haberleri

Bakan Soylu, Hakkari'de PKK’nın sözde komutanı turuncu kategorideki teröristin saklandığı mağaraya yapılan operasyonda çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiğini ve Alandüz Bölgesinin de tamamen temizlendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Hakkari'nin Alandüz bölgesinin teröristlerden tamamen temizlendiğini belirtti. Bakan Soylu, PKK'nın sözde komutanı turuncu kategorideki teröristin de etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1644247883460366337

SÖZDE KOMUTAN ALİŞER İNTİKAM ETKİSİZ

İçişleri Bakanlığın'dan yapılan açıklamada turuncu kategoride etkisiz hale getirilen teröristin Alişer intikam kod adlı Emrah Arpak olduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, "Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzm.J.III.Kad.Çvş. Durmuş Ali UZUN operasyonu kapsamında, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Hakkari İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, HAKKARİ YÜKSEKOVA DAĞLICA BUZUL Dağları ALANDÜZ Bölgesi, Arsan mevkisinde, 07 Nisan 2023 günü, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, J-SİHA ve JİKU destekli olarak icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda yaşanan silahlı çatışmada, 1 terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristin Hakkari DAĞLICA-ALANDÜZ sözde CİLO bölge sorumlusu ve Terörden Arananlar Listesinde TURUNCU kategoride yer alan  Alişer intikam kod adlı Emrah Arpak olduğu tespit edilmiştir.

Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...