Sosyal medya fenomeni Ece Ronay adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. ve beraberindeki 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü. Emniyetteki ifadesi tamamlanan Ronay, ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T., eski eşi Mehmet B'nin iş yerlerinin kurşunlanması olaylarıyla ilgili 'azmettiricilik' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki işlemleri sona eren Ronay ve beraberindeki 5 şüphelinin adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Ece Ronay dahil, biri yaşı 18’den küçük olmak üzere toplam 6 şüphelinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Şüpheliler sağlık kontrolü için önce hastaneye gönderildi. Zanlılar sağlık kontrollerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda sevk edildi. Ardından ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildiler.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI, SUÇLAMALARI REDDETTİ

Eski eşinin iş yerini kurşunlattığı suçlamasıyla gözaltına alınan Ece Ronay’ın, emniyette yöneltilen iddiaları reddederek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Gözaltında verdiği ifadede söz konusu işyerlerine yönelik kurşunlama olayları ile herhangi bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenilen Ronay, iddiaları tümüyle reddettiği aktarıldı.

Gözaltındaki diğer 5 şüphelinin ise eylemde yer aldıklarını kabul ettikleri, Gebze ve Kadıköy’deki adı geçen işyerine yönelik kurşunlama olayında talimatı Kaan A. adlı kişiden aldıklarını itiraf ettikleri kaydedildi. Ateş eden kişilere talimat verdiği öne sürülen Kaan A.’nın ise yurt dışında olduğu ileri sürüldü.

AZMETTİRİCİLİK İLE SUÇLANIYOR

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki iş yerine ateş açılmasına ilişkin çalışmanın ardından saldırganların kimlik ve adreslerini belirlemişti. Ekipler, 15 Aralık'ta düzenledikleri operasyonla eski eşinin İstanbul Pendik'teki iş yerinin kurşunlanması olayını azmettirdiği iddia edilen fenomen Ece Ronay'ın da aralarında bulunduğu zanlıları gözaltına almıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda otomatik silah, tabanca, 58 mermi ve hassas terazi ele geçirilmişti.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

ŞÜPHELİLERİN TELEFONLARI MERCEK ALTINDA

Öte yandan Ece Ronay T. ile diğer 5 şüpheliye ait cep telefonları ve dijital malzemeler incelemeye alınmıştı. Şifreleri kırılan söz konusu kişilere ait cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlar üzerindeki adli incelemeler, uzman kişilerce yapılacağı belirtilmişti.

Söz konusu şüphelilere ait cihazların içeriğiyle ilgili geniş kapsamlı rapor hazırlanarak ve dijital materyallerin içerisinde yer alan arama, mesaj, elektronik posta yazışmaları, fotoğraf veya herhangi başka bir bilgi tasniflenerek dosyaya delil olarak konulacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

Ece Ronay

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...