YÖK'ün kanun teklifi Meclis'ten geçti, Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YÖK'ün kanun teklifi Meclis'ten geçti, Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor

GÜNDEM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun çerçevesinde MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak, Sözleşmeli akademik personele kadro verilecek. İşte detaylar...

YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklif oy çokluğu ile kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre, üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışan sözleşmeli personel kadroya geçebilecek. MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO VERİLECEK

Üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışan sözleşmeli personel, gerekli şartları taşımaları halinde 33/a statüsünde kadroya geçebilecek.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ KURULACAK

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde; Milli İstihbarat Akademisi adıyla, istihbarat ve milli güvenlik ile ilgili alanlarda lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapmak üzere yükseköğretim kurumu kurulacak.

Milli İstihbarat Akademisinin akademik ve idari teşkilatlanması, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar, MİT tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yönetmelikle belirlenecek.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yıllık harcama planları, gelirleri esas alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşleri üzerine, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi tarafından düzenlenecek. Tahsis edilen taşınmazların kiraya verilmesi ve kira gelirleri Üniversiteye ait olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...