Stockholm Üniversitesi Zehra’dan özür diledi

- Güncelleme:
Stockholm Üniversitesi Zehra’dan özür diledi

Gündem Haberleri

“Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini engelliyor” diyerek Fatma Zehra’ya staj izni vermeyen Prof. pişman olmuş. Üniversite de “Çalışanımızın cevabı kabul edilemez” dedi.

Gazetemizin ‘Türk kızına İsveç faşizmi’ diyerek manşetine taşıdığı ayrımcılık sonrası Stockholm Üniversitesi’nden açıklama geldi. Üniversite, öğretim görevlisi Prof. Per Calbring’in, Fatma Zehra S’nin staj başvurusunu “Ankara’nın İsveç’in NATO’ya katılmasına izin vermediği” gerekçesiyle reddetmesini “profesyonellik dışı ve kabul edilemez” olduğunu kabul etti. Üniversitenin resmî sitesinde şu ifadeler kullanıldı: Üniversitemiz herkese eşit ve saygılı davranmalı ve hiçbir zeminde ayrımcılığı kabul etmemelidir. Üniversitemiz üyesi yanlış yaptığının farkında ve çok pişman. Üniversitemiz bizi stajyer olarak ziyaret etmekle ilgilenen öğrencilerden çok sayıda soru alıyor. Ne yazık ki, herkesi kabul edemiyoruz, ancak tüm taleplerin profesyonel bir şekilde cevaplanmasını bekliyoruz. Çalışanımızın cevabı profesyonel değil ve kabul edilemez. Üniversitemiz öğrenciden acilen özür diledi ve geçen yıl aralık ayında üniversitemizde başka bir staj yeri bulma konusunda yardım teklif etti. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...