İstiklal bombacısı ve 17 şüpheli tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstiklal bombacısı ve 17 şüpheli tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 16.20 sıralarında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı. Olayı gerçekleştiren PKK/YPG'li kadın terörist Ahlam Albashır, saldırıdan 10 saat sonra Küçükçekmece'deki hücre evinde yakalandı.

GÖZALTI SAYISI 51'E ÇIKTI

Saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 49 kişi daha gözaltına alındı. Bugün ise 1 şüpheli daha yakalandı. Böylelikle gözaltı sayısı 51’e yükseldi. 2 kişi, olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

İstiklal bombacısı ve 17 şüpheli tutuklandı

SORGULAMA İÇİN 29 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bugün Albashir ile eylemin lojistik boyutunda kilit rol oynadığı iddia edilen Ammar ve Ahmed Jarkas kardeşlerinde aralarında bulunduğu 49 kişinin sorgusu tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyede bütün şüphelilerin sorgusu için 29 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Saat 11.30 itibariyle de savcılık Ahlam Albashir'in ifadesini almaya başladı. Sorgulamalar 16.00’da son buldu.

İstiklal bombacısı ve 17 şüpheli tutuklandı

TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Yaklaşık 4 buçuk saat süren ifadenin ardından Albashir’in de aralarında olduğu 17 kişi nöbetçi sulh hakimliğine sevk edildi. Albashir’in 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından tutuklanması istendi. Diğer 16 zanlının da ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ suçlamalarıyla cezaevine gönderilmeleri talep edildi.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden Albashır'ın da aralarında yer aldığı 17'si tutuklama, 3'ü ise adli kontrol şartı uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul 3. ve 4. nöbetçi sulh ceza hakimliklerinde tercümanlar eşliğinde ifadeleri alınan 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi. Şüphelilerden 3'ü ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstiklal bombacısı ve 17 şüpheli tutuklandı

29 ŞÜPHELİ SINIR DIŞI EDİLECEK

Üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle hakimliğe gönderildi. Öte yandan savcılıktan serbest bırakılan 29 kişi ise sınır dışı edilecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...