Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Şiraz Ömer öldürüldü

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde yöneticilerinden Şiraz Ömer'i Suriye'de nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Kaydet
a- | +A

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’de faaliyet gösteren PKK/YPG sözde yöneticilerinden olan Sözdar Afrin kod Şiraz Ömer’i Suriye’de etkisiz hale getirdi.

PKK/YPG’nin maliye yapılanması içinde yönetici olarak görev alan Şiraz Ömer, MİT’in hedef listesinde yer alıyordu. MİT’in istihbari çalışmaları sonucu yeri tespit edilen terörist Ömer adım adım takip edildi.

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Şiraz Ömer öldürüldü - 1. Resim
Başlık ResmiTerör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Şiraz Ömer öldürüldü - 1. Resim

Şartların oluştuğu en uygun zamanda PKK/YPG’li Ömer, Suriye’de Rumeylan-Malikiye yolunda gerçekleştirilen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi. Şiraz Ömer, örgüte 2012 yılında katıldı. Örgütün Suriye yönetimi olan sözde Rojava Sekretaryasında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu
HABER

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan skandal hamle! Kıyafet bağış kutularını attılar

Bir süre Irak/Kandil’de faaliyet göstermesinin ardından Suriye alanına geçti. Ayn El Arap, Haseke ve Malikiye bölgelerinde sözde sorumlu seviyede faaliyet gösterdi.

Bir dönem örgütün kadın yapılanması olan PKK/YPJ’nin sözcülüğü görevini yürüttü. Son olarak örgütün maliye yapılanması içerisinde yönetici olarak görev alıyordu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.