Teslim olan PKK'lı teröristten çarpıcı açıklamalar: HDP il binasından Kandil'e

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teslim olan PKK'lı teröristten çarpıcı açıklamalar: HDP il binasından Kandil'e

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü mensubunun itirafları dikkat çekti. PKK'ya katılımında HDP'nin aracılık ettiğini belirten “Cudi” kod adlı A.C, Taksim'de bulunan HDP il binasına gittiklerini ve orada 10 gün boyunca kaldıklarını söyledi. sözde PKK yöneticilerinin SİHA korkusundan rahat hareket edemediklerini de açıkladı.

Örgütten kaçarak teslim olan "Cudi" kod adlı A.C, PKK'ya nasıl katıldığını, HDP'nin çok kilit bir rol oynadığını söyledi. A.C "2016 yılında İşten ayrıldım. Bu sürede HDP'nin Gaziosmanpaşa ilçe binasına gidip gelmeye başladım. Burada Bedirhan isimli biriyle tanıştım. Bedirhan örgüt propagandası yaptı. Ve beni Kuzey Irak'a örgüte katılmaya ikna etti." dedi.

HDP İL BİNASINDA KALDI

Yeni Şafak'ın haberine göre; Terör örgütüne katılma kararının ardından Taksim'de bulunan HDP il binasına gittiklerini anlatan A.C. 10 gün boyunca HDP il binasında kaldı.

HDP'lilerin önce kendilerini kandırarak, örgüt propagandası yaptıklarını ve ardından DEAŞ ile yaşadıklarını çatışmaları anlatarak terör örgütüne katılma teklifinde bulunduklarını anlattı. Gerekli hazırlıkların ardından kendisiyle ilgilenmekle görevlendirilen Bedirhan A. ile Diyarbakır'a giden A.C. o dönem Lice kırsalında bulunan kampa giderek örgüte katıldığını güvenlik güçlerine itiraf etti.

BÜYÜKBAŞLARIN SİHA KORKUSU

Örgütün özellikle SİHA'lardan büyük darbe yediğini belirten A.C, hava harekatlarının örgüt üzerinde yoğun psikolojik baskı oluşturduğunu ve terör örgütünün çok fazla zayiat verdiğini söyledi. Örgütün sözde komutanlarının SİHA'lardan korktuğunu ve gitmek istedikleri yerlere ulaşmak için özel yollar, geçiş güzergahlarını tercih ettiklerini ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...